Categorie: Actual

copiii taie panglica la gradinita zamfira com lipanestiSăptămâna a început, la Lipăneşti, cu oaspeţi din tot judeţul invitaţi la inaugurarea Grădiniţei cu program normal din satul Zamfira, instituţie care a beneficiat, în ultimele luni, de lucrări majore pentru extindere şi modernizare.

În prezenţa oficilităţilor locale, judeţene şi a deputaţilor invitaţi, zeci de părinţi şi-au adus copiii la grădiniţa cea nouă, luni, după o scurtă vacanţă. Inaugurată chiar de ziua Sfântului Mina, devenit ocrotitorul lăcaşului de învăţământ, grădiniţa a primit o icoană din partea preoţilor care au sfinţit toate clasele.

„Este investiţia cea mai importantă din anul acesta bugetar: extinderea şi consolidarea Grădiniţei Zamfira cu trei săli de clasă noi, o sală de festivităţi, încălzire în pardoseală şi posibilitatea creării spaţiilor necesare pentru o grădiniţă cu program prelungit, de anul viitor, dacă vor fi suficiente solicitări în acest sens din partea părinţilor", ne-a declarat Robert Nica, primarul comunei Lipăneşti.

„Sunt bucuros că a fost finalizată această investiţie. Noi, cei din administraţia naţională şi judeţeană am susţinut această iniţiativă a primarului Robert Nica, iar CJ a susţinut o parte din această lucrare. Sper ca toţi copiii din Lipăneşti să se bucure de această grădiniţă şi aceste standarde trebuie să fie în fiecare comună din România", ne-a declarat deputatul Dragoş Gunia, prezent la inaugurare.

„Se spune că, dacă vrei să faci ceva pentru un an, cultivă un hectar de grâu şi obţii recolta,. Dacă vrei să faci ceva pentru 30 de ani, pune o livadă, dar dacă vrei să faci ceva pentru 100 de ani, să faci o şcoală sau o grădiniţă. Este iniţiativa CL şi a primarului dvs, noi nu ne-am făcut altceva decât datoria ca atunci când s-a opintit, trecând peste diferenţele politice, să ajutăm să se termine. Am promis tuturor că la 1 decembrie lucrarea va fi gata. Este gata puţin mai devreme", a declarat Mircea Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova.

În prezenţa oficialităţilor, a părinţilor şi a cadrelor didactice, doi copii au fost chemaţi pentru a tăia panglica grădiniţei, iar oaspeţii au fost primiţi cu pâine şi cu sare, aşa cum este vechiul obicei românesc.
Lucrarea de reabilitare, consolidare şi supraetajare a Grădiniţei Zamfira din comuna Lipăneşti a inclus şi extinderea instalaţiilor sanitare, termice şi electrice. Parterul a fost extins cu 65,70 mp, astfel încâ are o suprafaţă totală de 254,43 mp (hol de acces, grupuri sanitare pentru fiecare gen, două săli pentru grupele de copii, vestiar, cancelarie, oficiu pentru personal, camera de alimente, camera centralei termice, sala de acces la etaj).
Etajul, cu aceeaşi suprafaţă, cuprinde holul de acces, o sală de curs, sala de festivităţi, vestiar, o boxă pentru curăţenie, oficiu şi grup sanitar pentru personal, grupuri sanitare pentru copii şi casa scării, protejată. Aria desfăşurată este de 508,86 mp, iar valoarea investiţiei, cu fonduri de la Consiliul Judeţean Prahova şi din bugetul local, este de 591.167 lei cu TVA.

GALERIE FOTO

parinti inaugurare lipanesti

oficialitati inaugurare lipanesti

taiere panglica gradinita

copii inaugurare gradi

colac inaugurare

bun venit gradinita lipanesti

intrare la gradi

copii la gradinita

cursuri gradinita zamfira

copii grupa mijlocie zamfira

Back To Top