Categorie: Actual

expo 1913 sala coloanelorÎn perioada 14 noiembrie-20 decembrie 2013, Sala Coloanelor a Palatului Culturii din Ploieşti va găzdui expoziţia temporară 1913. Al Doilea Război Balcanic şi Pacea de la Bucureşti, organizată de Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova în colaborare cu Muzeul Naţional de Istorie a României.

Expoziţia aduce în atenţia publicului un episod mai puţin cunoscut din istoria contemporană a României. Este vorba despre campania millitară de pe teritoriul Bulgariei din anul 1913, campanie încheiată cu Pacea de la Bucureşti, un eveniment în care România a jucat un rol de maximă importanţă în geopolitica Balcanilor.

În cadrul expoziţiei, vizitatorii pot vedea piese interesante din patrimoniul Muzeului Naţional de Istorie a României din Bucureşti, precum chipiul ce a aparţinut generalului Alexandru Averescu – şef al Statului Major, General al Armatei Române din 1913, o carte poştală cu semnăturile participanţilor la Conferinţa de Pace de la Bucureşti, o fotografie cu autograf a Reginei Maria, medalii, decoraţii, armament şi alte exponate care merită toată atenţia.

Back To Top