Categorie: Actual

donare sange campinaO nouă campanie de donare de sânge a avut loc, la începutul acestei săptămâni, la Şcoala de Poliţie „Vasile Lascăr" din Câmpina. Elevii care au ajuns la vârsta majoratului se pot mândri că, prin gestul lor, vor fi salvate vieţi.

Campania de donare de sânge este derulată de către părintele Arhimadrit Ciprian Grădinaru de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului cu binecuvântarea Prea Fericitului Patriarh Daniel.

elevi scoala politie donareCu titlul „O picătură de sânge pentru viaţa aproapelui", acţiunea se află la a şaptea ediţie. „Campania a fost posibilă cu ajutorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului şi s-a desfăşurat în zilele de 18 şi 19 noiembrie, la Şcoala de Poliţie Vasile Lascăr din Câmpina. Instituţia a răspuns cu entuziasm apelului Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului şi Patriarhiei Române şi s-a alăturat donatorilor din Bucureşti şi Ploieşti, Academiei de Poliţie Bucureşti şi Facultăţii de Pompieri din Bucureşti", se arată într-un comunicat al organizatorilor acţiunii.
„Sub 2 % dintre români donează sânge, iar acest proiect de amploare este dedicat tuturor oamenilor bolnavi din spitale care îşi aşteaptă donatorii de sânge, derulându-se cu sprijinul Centrelor de Transfuzie Sanguină din Bucureşti şi Ploieşti. Campania de donare de sânge va continua, în acest an, la sediile Jandarmeriei Române Bucureşti şi Academiei de Poliţie Bucureşti", ne-au mai precizat reprezentanţii campaniei.

„Centrul de Transfuzie Sanguină din Ploieşti s-a implicat cu entuziasm în acest proiect. Nevoia de sânge din sistemul medical se află, în permanenţă, la cote mari, atât spitalele din judeţ cât şi cele din zonele învecinate solicitând, oriunde pot, acest element vital pentru pacienţi. Suntem încântaţi că tinerii învaţă să doneze sânge şi să salveze vieţi şi ne dorim ca astfel de campanii să continue pe tot parcursul anului", ne-a declarat dr. Georgeta Hanganu, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Ploieşti.

La începutul lunii noiembrie, câteva zeci de elevi de la liceul „Toma Socolescu" din Ploieşti au participat la prima acţiune de donare de sânge din Ploieşti a acestui proiect umanitar.

Back To Top