Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

medic de familie ruralMedicii de familie au anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că de la 15 ianuarie nu vor mai elibera reţete compensate cu 90% din lista B pentru pacienţii cu venituri de până la 700 de lei, decât dacă vor aduce o adeverinţă fiscală de la ANAF.

Situaţia este generată de faptul că organele de control au depistat, recent, că unii pensionari beneficiau de medicamente compensate, deşi veniturile lor depăşeau plafonul stabilit prin lege, iar medicii de familie sunt traşi la răspundere, titrează Agerpres.

„Pentru pacienţii cu venituri între 0-700 lei, nu vom mai elibera reţete compensate cu 90% pentru medicamentele incluse la compensare cu 50% decât dacă vor duce adeverinţă fiscală de la ANAF. Nu dorim să fim organe fiscale şi să punem pacienţii pe drumuri, dar nici nu dorim să ni se impute sumele pentru aceste reţete, pentru că nu există un contract între asigurat şi asigurator. Lipsa acestui contract a determinat această situaţie şi ne-am trezit cu notificări de sute de mii de lei", a declarat preşedintele Federaţiei Patronatelor Naţionale a Medicilor de Familie, dr. Doina Mihăilă, citată bde Agerpres.

Reprezentanţii medicilor de familie au adus în discuţie şi faptul că tot ei trebuie să elibereze reţete pentru pacienţii cu boli cronice internaţi în spital cu alte afecţiuni.

„Nu este drept, sistemul informatic integrat ar trebui să spună când se internează un pacient. Ca medic, nu ar trebui să mă intereseze să fac control fiscal", a afirmat dr. Doina Mihăilă.

Ea a explicat că au fost situaţii când pacienţi internaţi s-au învoit de la spital şi au venit la medicul de familie pentru a-şi lua reţeta pentru boala cronică.

„Curtea de Conturi a imputat aceste reţete CNAS, iar casele de asigurări le impută medicilor! Este vorba, cel mai adesea, de pacienţi care s-au internat fără bilet de la medicul de familie. Sfidarea realităţii cunoscute care arată că pacienţii nu primesc în spital tot ceea ce au nevoie şi ceea ce au dreptul este inadmisibilă! Menţionăm că, pe anumite programe, pacienţii nici nu pot primi medicamentele din spital. Menţionăm, de asemenea, că am solicitat CNAS ca prin Sistemul Informatic Unic Integrat să ne avertizeze în 24 de ore dacă un pacient apare internat. Nu există prejudiciu material, căci pacienţii nu au primit din spital aceste medicamente şi aveau nevoie de ele. Ar fi o aberaţie să ajungem să trimitem pacienţii la casele de asigurări ca să ne elibereze o adeverinţă că nu figurează internat, ca să putem elibera o reţetă", a mai susţinut preşedintele Federaţiei Patronatelor Naţionale a Medicilor de Familie, citată de Agerpres.

Back To Top