Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

consultatie medicPachetul de servicii medicale de bază este măsura care ar putea pune ordine în haosul sistemului de Sănătate din România. Totuşi, bugetul alocat domeniului medical pentru 2014 permite decontarea unui număr mai mic de servicii în domeniu.

Pachetul de bază vizează medicina primară, serviciile de ambulatoriu şi de spital, dar şi stomatologia, stabilind serviciile de care beneficiază toţi cetăţenii, indiferent dacă sunt asiguraţi sau nu, titrează protv.ro.

În 2014, pentru prima dată în Romania, medicul de familie va fi obligat să facă evaluări periodice asiguraţilor de pe lista proprie şi să respecte un grafic pentru fiecare grupă de varstă. Acest lucru înseamnă obligaţia, din partea noastră ca asiguraţi, de a ne prezenta o dată pe an la medicul de familie pentru o evaluare generală a stării de sănătate.

În cazul copiilor, medicii trebuie să depisteze dacă cei mici riscă să devină obezi şi dacă au semnele pubertăţii precoce, mai relatează sursa citată.

Adolescenţii între 12 şi 18 ani vor fi verificaţi dacă prezintă semnele unei depresii şi li se vor face analize care să depisteze eventualele infecţii cu transmitere sexuală.

Adulţii vor fi evaluaţi periodic pentru glicemie, colesterol şi tensiune arterială. Medicul de familie va trimite femeile la analize pentru depistarea cancerului de col uterin, de sân şi colorectal. Atât bărbaţii, cât şi femeile de peste 18 ani vor intra în programul de screening pentru depresie, care va include un chestionar cu două întrebări, mai relatează protv.ro.

În cazul persoanelor trecute de 50 de ani, în analizele obligatorii va intra colonoscopia – investigaţie realizată la cinci ani.

A trecuţi de 65 de ani vor fi testaţi în plus pentru depistarea fracturilor şi a osteoporozei.

Prin stabilirea pachetului de bază în sănătate se urmăreşte efectul limitării internărilor în spitalele publice.

Pentru 300 de diagnostice, oamenii care erau obişnuiţi să se trateze în spital trebuie să meargă la policlinici şi la medicii de familie. Potrivit statisticilor oficiale, 40% dintre cazurile internate în spital ar putea fi tratate în ambulatoriul de specialitate, mai precizează sursa citată.

Pachetul de bază în sănătate va intra în vigoare din luna martie.

Back To Top