Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

CAS PrahovaPersoanele care obţin venituri din chirii sunt obligate să plăteasca, începând din acest an, contribuţia de asigurări sociale de sănătate (CASS), potrivit noului Cod Fiscal. Valoarea contribuţiei pentru sănătate va fi limitată la cinci salarii medii brute, adică la 11.490 lei.

Stabilirea obligaţiilor de plată se va realiza de către organul fiscal, printr-o decizie de impunere, al cărei model a fost lansat recent în dezbatere publică de către ANAF, relatează avocatnet.ro.
Potrivit OUG nr. 88/2013 care a schimbat anul trecut Codul Fiscal, persoanele care realizează venituri din cedarea folosinţei bunurilor au calitatea de contribuabili la sistemul public de asigurări sociale de sănătate

Cei care obţin venituri din chirii, baza lunară de calcul al CASS reprezintă diferenţa dintre venitul brut şi cheltuiala deductibilă determinată prin aplicarea cotei de 25% asupra venitului brut, diferenţa dintre totalul veniturilor încasate şi cheltuielile efectuate în scopul realizării acestor venituri, exclusiv cheltuielile reprezentând contribuţii sociale, sau valoarea anuală a normei de venit, după caz, raportată la cele 12 luni ale anului şi nu poate fi mai mică decât un salariu de bază minim brut pe ţară, dacă acest venit este singurul asupra căruia se calculează contribuţia, expplică avocatnet.ro.
Baza lunară de calcul nu poate fi mai mare decât valoarea a de cinci ori câştigul salarial mediu brut.

Cu alte cuvinte, baza de calcul pentru contribuţia de asigurări sociale de sănătate nu poate fi mai mică de 850 lei – salariul minim brut valabil de la 1 ianuarie 2014, şi nici mai mare de 11.490 lei – de cinci ori salariul mediu brut (n.r. castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat pentru 2014 este de 2.298 lei, astfel ca 2.298 lei x 5 = 11.490 lei).

În aceste condiţii, o persoană care va obţine doar venituri din chirii şi nu va avea niciun fel de cheltuieli ocazionate de aceste venituri va plăti CASS în valoare de cel putin 46,75 lei, dar nu mai mult de 631,95 de lei, mai titrează avocatnet.ro.

MAI MULTE AICI

Back To Top