Categorie: Actual

dosarul-posta-romana-zsolt-nagy-si-tudor-chiuariuFostul ministru al Comunicaţiilor Zsolt Nagy a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu suspendare, iar fostul ministru al Justiţiei Tudor Chiuariu a primit trei ani şi şase luni, tot cu suspendare, potrivit deciziei definitive luate vineri de ICCJ în dosarul „Poşta Română".

În 13 ianuarie, au fost finalizate dezbaterile în dosarul Poşta Română, în care sunt judecaţi pentru fapte de corupţie foştii miniştri ai Justiţiei şi Comunicaţiilor Tudor Chiuariu şi respectiv Zsolt Nagy, dar şi foşti directori ai Poştei Române, verdictul definitiv fiind anunţat vineri, 24 ianuarie.

Procurorii DNA au cerut între 5 şi 15 ani de închisoare pentru cei doi. Tudor Chiuariu, fostul ministru al justiţiei, a fost achitat de prima instanţă, în timp ce Zsolt Nagy, fost ministru al telecomunicaţiilor, a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare cu suspendare.

Potrivit procurorilor DNA, Zsolt Nagy a iniţiat o hotărâre de guvern, a cărei legalitate a fost confirmată prin semnătura lui Tudor Chiuariu. În urma acestei hotărâri de guvern, un teren şi un imobil al Poştei Române au trecut din proprietatea statului în proprietate privată. Prejudiciul este estimat la 9 milioane de euro.

Decizia de astăzi a fost luată de Curtea Supremă şi este definitivă.

Dosarul se judeca din 2010.

Sursa foto: jurnalul.ro

Sursa: digi24.ro

Back To Top