Categorie: Actual

ambulanta viscolÎncă de vineri seara, de când a intrat în vigoare CODUL PORTOCALIU DE VISCOL ÎN PRAHOVA, au început problemele pentru echipajele de ambulanţă. „E nebunie!", spun doctorii de serviciu.

Drumurile blocate din cauza viscolului care spulberă zăpada pe carosabil, în numeroase zone ale judeţului, au creat adevărate întârzieri echiapajelor de salvare medicală.
Deşi numărul apelurilor s-a încadrat în limita normală, 250 de solicitări fiind înregistrate de ieri, de la ora 18.00 până în această dimineaţă la ora 10.00, echipele medicale au intervenit cu mare greutate, în mai multe cazuri fiind nvoite să aştepte utilajele de deszăpezire şi să meargă în urma lor pentru a putea ajunge la bolnavi.

„Încă de la ora 07.27, am avut un caz la Poiana Câmpina, un bărbat cu dureri lombare, caz care s-a rezolvat abia la 08.43 din cauza dificultăţilor de pe drum, ruta Câmpina – Voila fiind blocată. Ambulanţa a mers în urma utilajului de deszăpezire.
Un alt caz de întârziere a avut loc la Iordăcheanu, unde, la apelul de la 09.03, pentru un tânăr de 23 de ani cu febră, s-a ajuns la 10.05, tot în urma utilajului de deszăpezire.
La Pleaşa – Bucov, a avut loc un blocaj cu mai multe maşini, aşa că am ajuns la apelul de la 10.18, al unei femei cu hipertensiune, la 11.41.
La Ariceşti, un bărbat de 70 de ani cu ciroză hepatică a avut nevoie de intervenţie medicală, care a fost rezolvată prin ISU. Cel mai recent caz este o gravidă, la Ciorani, cu metroragie. Din cauza drumului blocat, a fost nevoie să chemăm un echipaj de acasă pentru a interveni acolo", ne-a declarat dr. Mădălin Ipatie, din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Prahova.

Toate echipajele lucrează la capacitate maximă pentru a rezolva cat mai rapid cazurile la care sunt solicitate. Totusi, doctorii au nvoie si de ajutorul vostru:

Din păcate, condiţiile meteorologice au dus la închiderea mai multor rute din Prahova, motiv pentru care, dacă nu aveţi neapărată nevoie, NU SUNAŢI DEGEABA LA AMBULANŢĂ!

De asemenea, EVITAŢI SĂ PORNIŢI LA DRUM, PÂNĂ LUNI!

Back To Top