Categorie: Actual

cod rosu viscolANM a emis un cod roșu care vizează șase județe. Sunt vizate județele Brăila, Buzău, Ialomița, Călărași, Constanța și Tulcea.

Se vor semnala intensificări ale vântului, cu rafale de peste 85 km/h, ninsoare abundentă, zăpadă puternic viscolită şi troienită, vizibilitate redusă spre zero.

Codul roșu este valavil de la ora 15.00 până la ora 22.00.

Până la ora 12, în toată zona avertizată, vântul și ninsoarea au fost în intensificare progresivă.

Foarte probabil, acest nou cod roșu va duce la extinderea stării de alertă.

Un cod roșu pe timp de iarnă a fost emis pentru prima dată în țara noastră - de la începutul codului de culori pentru avertizările meteo - în urmă cu numai câteva zile. Imediat, Guvernul a luat măsura instituirii stării de alertă în zonele vizate din județele Buzău, Brăila și Vrancea.

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a anunţat anterior că probabilitatea ca, miercuri după-amiază, să fie emis cod roşu de ninsori şi viscol pentru anumite zone este foarte mare.

El a amintit, într-o discuţie cu premierul Victor Ponta, aflat la sediul ANM, că pentru emiterea unui cod roşu este necesar să fie îndeplinite trei condiţii, şi anume ca stratul de zăpadă să fie de cel puţin 50 centimetri, intensitatea căderii zăpezii să fie de peste 10-15 cm/oră, iar viteza vântului să depăşească 80-90 km/oră.

Membrii comandamentului pentru situaţii de urgenţă se vor reuni la ora 15.00, fiind posibil ca starea de alertă să fie extinsă şi pentru alte judeţe afectate în mod deosebit de intemperii, a anunţat premierul Victor Ponta

Starea de alertă va fi declarată pentru judeţele care urmează să fie atenţionate prin cod roşu.

Luni, membrii comandamentului de urgenţă au decis starea de alertă în Buzău, Brăila şi Vrancea.

Sursa: digi24.ro

Back To Top