Categorie: Actual

vin fiertNu lăsa frigul să învingă! Vinul fiert este leacul de sezon împotriva răcelii. Iată de ce.

Vinul roşu este cunoscut în toată lumea pentru beneficiile pe care le aduce sănătății consumatorilor moderaţi. Este o sursă de antioxidanți, flavonoide și compuși fenolici.

Numeroase studii arată că resveratrolul conţinut de strugurii roşii în sâmburi și în coajă, dar și de vinul roşu, are puteri anti-aging, protejează sănătatea celulară și protejează inima. Se pare că persoanele care consumă câte un pahar de vin ocazional au o dietă mai sănătoasă decât cele care consumă bere.

Profitaţi de această perioadă pentru o ceșcuță de vin fiert care ajută la tratarea răcelii și virozelor, protejează inima și îmbunătățește circulația sanguină.

Atenție, însă, nu exagerați nici cu vinul fiert şi nici cu zahărul, dacă doriți să vă mențineţi silueta și sănătatea.

Iată o rețetă vin fiert propusă de celebrul bucătar Jamie Oliver.

Ingrediente:

2 clementine
1 lime
1 lămâie
200 g zahăr
6 cuișoare
1 baton de scorțișoară
3 frunze de dafin
1 nucşoară
o jumătate de baton de vanilie tăiat longitudinal
2 bucăți de anason stelat
2 sticle de vin roșu

Mod de preparare:

Clementinele, lămâia, lime-ul se decojesc. Clementinele se storc într-un pahar. Zahărul se pune într-un cratiță mare pe foc, se adaugă sucul de Clementine și coaja tuturor citricelor.
Se pun apoi cuișoarele, batonul de scorțişoară, frunzele de dafin și se rade puțină nucșoară. Se acoperă totul cu vin și se adaugă și vanilia. Se țin pe foc 4, 5 minute până când se formează un sirop. Când este gata siropul se adaugă anasonul stelat și restul de vin. Se mai fierb încă 5 minute.

Alte rețete de vin fiert AICI.

Sursa: csid.ro

Back To Top