Categorie: Actual

zloata orasCa după fiecare val de zăpadă, ploieștenii se confruntă cu urmări: zloata rămasă în urma munților de zăpadă, alunecuș, dar și țurțuri.

Primele zone unde, munții de zăpadă erau încărcați în remorci, au fost cele centrale. Totuși, chiar și aici, cea mai mare parte a trotuarelor este plină de gheață și zăpadă, iar la marginile zebrelor, pietonii trebuie să treacă peste adevărate mlaștini de zloată.

Practic, în Ploiești a început să se circule cu cizme de cauciuc, iar situația va continua în următoarele zile pentru că temperaturile permit topirea zăpezii.

Nici pe străzile adiacente situația nu s-a schimbat foarte mult față de aseară. Deși mai multe utilaje cu lame au pătruns pe o parte dintre aceste zone, mașinile încă zac îngropate în zăpadă, iar unii ploieșteni nici nu pot ajunge la stradă fără să fie nevoiți să parcurgă câteva sute de metri prin zăpada până la genunchi.

turturi acoperisMai mult, au început să se formeze și țurțuri, un pericol mai ales pentru ploieștenii care sunt nevoiți să treacă pe sub streșinile încărcate de omăt.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență avertizează populația să evite circulația pe sub streșinile pe care s-au format țurțuri, dar și să ocolească clădirile șubrede pentru că acestea se pot prăbuși oricând sub greutatea zăpezii căzute pe acoperișuri. De asemenea, ploieștenii sunt rugați să anunțe imediat primăria dacă văd copaci care s-au prăbușit, din cauza greutății zăpezii, în zone publice ori care stau să cadă, riscând să accidenteze pietoni ori mașini.

Back To Top