Categorie: Actual

card-de-sanatateProducția și distribuirea cardului de sănătate se vor încheia până la finalul lunii septembrie 2014, iar de la 1 ianuarie 2015, pacienții vor fi obligați să prezinte cardul de fiecare dată când merg la controlul medical.

Președintele CNAS, Cristian Bușoi a declarat, marți, că „Imprimeria Națională și Serviciul de Distribuție Pașapoarte care se ocupă cu personalizarea datelor au atins recordul de 55.000 de carduri pe zi, lucrând în trei schimburi, șapte zile din șapte. În acest context, ritmul de un milion de carduri pe lună va crește la 1,5 milioane, astfel încât, până la sfârșitul lunii septembrie, să fie terminată atât producția cât și distribuția tuturor cardurilor", titrează gandul.info.

 

Cristian Bușoi a precizat că, până la 3 februarie, au fost realizate 5.399.000 de carduri, iar alte 9,5 milioane vor fi realizate în primele șase-șapte luni, fiind estimat ca termen sfârșitul lunii august.
În acest fel distribuția celor 15 milioane de carduri poate fi încheiată la sfârșitul lunii septembrie, pentru ca în ultimul trimestru să fie implementat sistemul.

„De la 1 ianuarie 2015, orice serviciu medical va fi oferit doar cu prezentarea cardului electronic", a mai spus Bușoi.

Preşedintele CNAS a adăugat că, în opinia lui, distribuirea cardurilor ar trebui făcută în două etape, prima la sfârșitul lunii mai - începutul lunii iunie, pentru 10 milioane de persoane, iar ultima în septembrie, dacă producția se va încheia în august.

Toși furnizorii de servicii medicale vor fi nevoițși să-și achiziționeze cititoare de carduri, cele mai ieftine fiind între 30 și 50 de euro.

Funcționalitatea sistemului de card electronic de sănătate va fi testat mai întâi pe un eșantion pe cei 10.000 de pacienți ai serviciilor de dializă , pentru care cardurile vor fi gata în cursul lunii februarie.
Preşedintele CNAS a precizat că cititoarele de card trebuie luate de fiecare furnizor din bugetul propriu, cele mai ieftine fiind între 30 şi 50 de euro.

În același timp, va fi implementat și dosarul electronic al pacientului, care va fi testat o lună, până în 21 martie, iar din 21 aprilie va fi disponibil ca infrastructură IT.

Mai multe AICI

 

Back To Top