Categorie: Actual

inscriere clasa pregatitoareÎnscrierea copiilor în clasele primare pentru anul școlar 2014-2015 începe mai devreme decât în anii anteriori. Inspectoratele școlare și școlile au afișat, astăzi, circumscripțiile, numărul de clase și numărul de locuri disponibile.

Inspectoratul Școlar Prahova a publicat pe site-ul propriu locurile disponibile pentru clasa pregătitoare și cele existente la clasa I, în județul Prahova, pentru anul școlar 2014-2015.

 

Anul școlar viitor, în 268 de unități de învățământ prahovene de stat și trei particulare vor fi organizate 273 de clase pregătitoare omogene și 73 cu predare simultană. Vor fi disponibile 6480 de locuri pentru clasa pregătitoare.
În același timp, 263 de școli vor avea 273 de clase I omogene și 70 în regim de predare simultană, în total fiind aprobate 7006 locuri.

Până pe 14 martie, părinții ei au tot timpul să se intereseze la ce unitate de învățământ aleg să-și înscrie copiii, cine le va fi învățătoare, cum arată școala și clasa în care micuții vor învăța, astfel încât, până la acea dată să completeze cererile de înscriere a copiilor lor. În perioada 19-28 februarie, unitățile de învățământ vor organiza Ziua porților deschise, tocmai pentru a permite părinților să viziteze școlile care îi interesează.

Ministrul Educației Remus Pricopie a precizat că, de anul viitor, nu se mai acceptă înscrierea direct în clasa întâi, clasa zero devenind obligatorie.
Și anul acesta, finanțarea urmează elevul, ceea ce dă părinților libertatea de a-și înscrie copiii la orice școală doresc.

CITEȘTE ȘI CALENDARUL ÎNSCRIERII ÎN CLASELE PRIMARE 2014: Ce trebuie să știe toți părinții!

Back To Top