Categorie: Actual

stefania duminica pSecretarul de stat din Ministerul Educației, Ștefania Duminică, şi-a plagiat ÎN TOTALITATE lucrarea de dizertație la masterat, au stabilit, vineri, membrii Comisiei de Etică din cadrul Universității București.

Membrii Comisiei de Etică a Universității București au propus, în urma stabilirii faptului că Ștefania Duminică a plagiat lucrarea în totalitate, anularea diplomei și retragerea titlului obținut în urma dizertației plagiate. Totuși, rectorul Universității București, Mircea Dumitru, a declarat pentru Digi24 că decizia finală îi aparține Comisiei de Etică la nivel naţional.

„Comisia de etică a recomandat rectorului să transmită Ministerului Educaţiei acest verdict, iar eu am transmis ministrului să îi fie anulată diploma şi retras titlul. Noi putem doar propune, pentru că Ştefania Duminică este demnitar şi nu putem noi să îi retragem acest titlu", a declarat Mircea Dumitru.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat joi că a avut mai multe discuţii cu secretarul de stat Ștefania Duminică și că a înţeles că aceasta se va retrage. El a precizat că demisia este un act personal, iar o eventuală demitere nu ține de el, ci de Guvern.

Președintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că îi cere premierului Victor Ponta revocarea secretarului de stat în Ministerul Educației Ștefania Duminică pentru plagiat. Premierul, la rândul său, a declarat că decizia ți aparține Partidului Național Liberal, din care face parte Ștefania Duminică.

Comisia de Etică a Universității din București a stabilit, în vara lui 2012, plagiatul și în cazul lui Victor Ponta, dar, în situația acestuia, decizia a rămas fără finalitate.

Mai multe pe digi24.ro

Back To Top