Categorie: Actual

razvan-alexeMagistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au admis cererea de înlocuire a masurii arestarii preventive a lui Alexe Răzvan cu măsura preventivă a arestului la domiciliu. Iată decizia instanței

„În baza art. 242 alin.2 C. proc.pen. înlocuiește măsura arestării preventive a inculpatului Alexe Răzvan cu măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile, de la 05.03.2014 la 03.04.2014 inclusiv, măsura preventivă constând în obligația impusă inculpatului de a nu părăsi imobilul în care locuiește, respectiv domiciliul din municipiul Ploiesti, str........................, judetul Prahova, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza.

În baza art.221 alin. 2 C.proc.pen., pe durata arestului la domiciliu inculpatul Alexe Răzvan are următoarele obligatii:

- sa se prezinte în fata organului de urmarire penala, a judecatorului de drepturi si libertati, a judecatorului de camera preliminara sau a instantei de judecata ori de câte ori este chemat;
- sa nu comunice cu ceilalti inculpati cercetati în dosar respectiv Cosma Mircea, Alixandrescu Daniel Adrian si Cosma Vlad Alexandru, cu denuntatorii Dumitru Ion, Palada Costin Gimi si Onea Nicolae.

Atrage atentia inculpatului Alexe Razvan ca, în caz de încalcare cu rea-credinta a masurii sau a obligațiilor ce îi revin, masura arestului la domiciliu poate fi înlocuita cu masura arestarii preventive.
Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Alexe Razvan ............. de sub puterea mandatului de arestare preventiva nr. 264/U din 13 noiembrie 2013 emis de Tribunalul Prahova, daca nu este reținut sau arestat în alta cauza.

Pe durata masurii, inculpatul poate parasi imobilul unde locuieste pentru prezentarea în fata organelor judiciare, la chemarea acestora. Cheltuielile judiciare ramân în sarcina statului, iar onorariul partial al aparatorului din oficiu în suma de 25 lei, pâna la prezentarea aparatorului ales, se plateste din fondurile Ministerului Justitiei. Cu drept de contestatie în 48 de ore".

Link către hotărârea instanței

Back To Top