Categorie: Actual

banca celule stemRomânia riscă sancţiuni pentru că nu a pus la punct băncile de țesuturi și celule stem. Ca stat comunitar, țara noastră s-a angajat să deschidă patru astfel de bănci.

Printr-o finanţare europeană, Ministerul Sănătăţii trebuia să construiască patru structuri unde să fie depozitate celulele şi țesuturile pentru a face transplanturile mai uşor de realizat, titrează digi24.ro. Ca stat comunitar, România s-a angajat să pună la punct bănci mari regionale de țesut și celule, în București, Iași, Târgu Mureș și Timișoara.

Acum trei ani, banii primiți de la Uniunea Europeană au fost retrași, după ce responsabilii din sănătate n-au fost în stare să organizeze la timp licitațiile. Pe 11 decembrie 2013, Guvernul a alocat, în sfârșit, 32 de milioane de lei, bani pe care Ministerul Sănătășii nu i-a mai alocat după negocierea cu FMI și Ministerul Finanțelor. Drept urmare, bugetul propus inițial pentru primul trimestru a fost zero și cu greu ministerul a aprobat o cincime din suma cerută de Agenția de Transplant.

Mai multe AICI

 

Back To Top