Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

ora de varaSâmbătă, 29 martie, spre duminică, 30 martie, va avea loc trecerea la ora de vară, ora 03.00 devenind ora 04.00. Deși medicii spun că procesul nu are efecte majore, dar este posibil să resimțim tulburări ale corpului, mai ales dacă pierdem o oră de somn.

Trecerea la ora de vară nu este resimțită puternic de către cei mai mulți dintre noi, având în vedere că se întâmplă în weekend, când nu suntem constrânși de programul de muncă. Schimbarea orei nu are un impact major asupra sănătății, dar tulbură uneori ritmul corpului, motiv pentru care suntem expuși unor schimbări care țin atât de tensiunea arterială, cât și de apetit.
Iata ce se întamplă cu noi când are loc trecerea la ora de vară.

Crește pofta de mâncare

O ora de somn pierdută poate genera un dezachilibru hormonal, mai ales în ceea ce privește secreția hormonului grelină, care reglează apetitul. Astfel, poate crește pofta de mâncare în zilele următoare trecerii la ora de vară.

Risc de creștere a tensiunii arteriale

Riscul de a suferi un atac de cord după trecerea la ora de vară crește cu 10%. Un număr insuficient de ore dormite determină supresolicitarea sistemului sistemului nervos simpatic, generând mai mult stres în organism, motiv pentru care tensiunea arterială poate crește, iar odată cu ea și riscul de infarct.

Oboseala apare mai repede

Chiar dacă va fi doar ora 21.00, duminică vei resimți starea de oboseală specifica orei 22.00. Încearcă să dormi cu o oră mai devreme decât de obicei.

Dificultăți de concentrare dimineața

Multe persoane întâmpină dificultăți de concentrare în dimineața zilei de după trecerea la ora de vară. Ritmul cicardian va fi ușor tulburat din cauza pierderii orei de somn. Nu te solicita prea mult și încearcă să te relaxezi.

Mai multă bună dispoziție

În ciuda oboselii și a poftei de mâncare, trecerea la ora de vară favorizează o stare de spirit mai bună, datorită unei mai lungi perioade de lumină naturală, care duce la creșterea secreției serotoninei, hormon responsabil cu starea de spirit.

Cele mai multe efecte negative generate de trecerea la ora de vară dispar după două-trei zile, timp necesar corpului pentru a se adapta la noul ritm circadian.

Vezi articolul original

Back To Top