Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

cucul traditii buna vestireBuna Vestire este o sărbătoare creștină celebrată în data de 25 martie a fiecărui an în amintirea momentului anunțării Fecioarei Maria de către Arhanghelul Gabriel că va deveni mamă a lui Isus din Nazaret. Tot astăzi, sunt respectate numeroase tradiții. 

Cei mai mulți creștini țin această sărbătoare a Bunei Vestiri pe data de 25 martie, nouă luni înainte de Crăciun, când este sărbatorită nașterea lui Isus (Crăciunul). Conform evangheliei după Luca, Buna Vestire a avut loc „în a șasea lună" a sarcinii Elizabetei, mama lui Ioan Botezătorul.

În calendarul nostru popular, Bunavestire este cunoscută sub denumirea de Blagovestenii sau Ziua Cucului și este marcată de numeroase tradiții și superstiții.

În ziua de Bunavestire este bine să ai bani în buzunar, să fii îmbrăcat în haine curate, pentru a te găsi așa cântatul cucului, căci dacă te prinde cântatul altfel, nu vei beneficia de aceste lucruri tot anul.

În Bucovina nu se pun ouă la cloșcă de Bunavestire, pentru că ar putea ieși pui bolnavi.

În unele zone, pentru a avea roade bogate in livezi, pomii se amenințau cu toporul și se stropeau cu țuică. Tot acum, gospodarii din Maramureș adună lucrurile de prisos de prin curți și le dau foc. Ritualul, cunoscut sub numele Noaptea focurilor, e practicat la fiecare casă maramureșeană, el durând până după miezul nopții sau până în zori.

Se spune că pescarii nu au voie azi să arunce mămăliga în apă, pentru că mor peștii.

Tot astăzi, se spune că va cânta cucul, anunțând sosirea primăverii, lucru care trebuie întâmpinat cu bani în buzunare, cu haine curate, cu stomacul plin și cu veselie. Dacă primul cântec al cucului era auzit pe stomacul gol, în partea stângă sau în spatele omului, era semn de rău augur, potrivit crestinortodox.ro.

Craca pe care a cântat cucul de ziua sa, era tăiată și pusă în scăldătoarea fetelor, pentru a atrage flăcăii.

Mai multe AICI

Back To Top