Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

medicamentePentru prima dată în ultimii șase ani, lista cu medicamente compensate va fi actualizată, din luna mai, cu 17 medicamente noi la care nu există alte tratamente alternative. Substanțele sunt destinale terapiei unor forme rare ale bolilor grave.

Începând cu luna mai 2014, lista de medicamente compensate va fi suplimentată cu 17 medicamente orfane - fără echivalent terapeutic - care se adresează pacienţilor cu forme rare ale unor afecțiuni grave precum cancerul, epilepsia, bolile endocrine, leucemie și boli neurologice degenerative, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Costurile pentru cele 17 medicamente vor fi suportate din Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, sumele fiind prevăzute în bugetul din acest an, a precizat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Noul proiect de HG care modifică şi completează HG nr. 720 din 2008 pentru aprobarea listei cuprinzând denumirile comune internaţionale corespunzătoare de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie pe bază de prescripţie medicală, va fi publicat pe site-ul Ministerului Sănătăţii, urmând ca, după realizarea tuturor procedurilor de transparenţă decizională, dezbatere publică, acesta să intre în vigoare.

De asemenea, o nouă evaluare a listei de medicamente compensate va avea loc, urmând ca Ordinul Ministrului Sănătăţii nr.724 din 2013 - ordin care aproba criteriile de evaluare a tehnologiilor medicale pentru a fi cuprinse în lista de medicamente compensate și în care comisiile de specialitate aveau un rol decizional și nu unul consultativ în ceea ce privește includerea în lista de compensate a unor noi medicamente - să fie abrogat și înlocuit cu noi prevederi în concordanță cu directivele europene.

Back To Top