Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

AJOFMPrahovaPotrivit datelor AJOFM Prahova, rata șomajului în județ este de 5.06 %, la data de 30 aprilie când, în baza de date a instituției erau înregistrați 15.440 de șomeri (populația județului care este de 762.000 de locuitori). Dintre aceștia, 6.551 de persoane primesc indemnizație de șomaj, iar 8.889 sunt șomeri neindemnizați. În curând, însă, numărul șomerilor se va mări și cu absolvenții de zece clase care nu mai vor să-și continue studiile, dar care au dreptul la indemnizație.

Cei mai mulți șomeri provin din mediul rural: 9.835, restul de 5.605 fiind din mediul urban.
11.717 șomeri sunt absolvenți de învățământ gimnazial și profesional, 2.754 sunt absolvenți de învățământ liceal și postliceal, iar 969 sunt absolvenți de studii superioare.
Cei mai mulți șomeri prahoveni au vârste între 40 și 49 de ani (4.825 de persoane), urmați de cei cu vârsta între 30 și 39 de ani (3.381) și de cei cu vârste între 25 și 29 de ani (1.082 de persoane).
În fiecare an, însă, rândul persoanelor înscrise la AJOFM în căutarea unui loc de muncă și care au dreptul la indemnizație de șomaj se majorează, în lunile de vară, cu câteva sute de tineri absolvenți ai liceului sau ai minimului de zece clase, care nu mai doresc să-și continue studiile.

Absolvenții a cel puțin zece clase, în vârstă de minim 16 ani, au dreptul, prin lege, să beneficieze de o indemnizaţie de şomaj în valoare, anul acesta, de 250 de lei, pentru o perioadă de șase luni, dacă se înregistrează la Agenţia de Ocupare a Forţei de Muncă pe raza căreia își au domiciliul, în maxim 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Indemnizaţia de şomaj se acordă după cele 60 de zile calendaristice de la data absolvirii. În această perioadă, absolventul are dreptul la cursuri gratuite, consiliere profesională și medierea muncii.

Actele necesare pentru înregistrarea absolvenților la AJOFM:

- actul de identitate în original şi copie,
- actele de studii şi de calificare sau adeverinţă din care să rezulte data absolvirii, în original şi copie,
- adeverinţa medicală din care să rezulte că persoana este clinic sănătoasă sau aptă de muncă ori că are eventuale restricţii medicale.

În Prahova, absolvenți se pot adresa Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă din Ploiești, dar și agențiilor locale din Câmpina și Vălenii de Munte.

Back To Top