Categorie: Actual

conf de presa spitalul judetean ploiesti 2 iunieLipsa de comunicare de până acum între angajații Spitalului Județean de Urgență Ploiești a dus la situația în care, în unitatea medicală, instalațiile sanitare și cele electrice funcționează numai pe jumătate, iar medicii de la UPU nu mai știu unde să interneze pacienții pentru că nu au o situație a paturilor libere de pe secții. Conducerea spitalului a decis să schimbe aceste lucruri. 

După ce mai mulți pacienți au sesizat, în presa locală, problemele pe care le-au avut în timpul internării, conducerea unității medicale a decis să ia măsuri cât mai rapide. Astfel, de vineri, 30 mai, administratorii secțiilor însoțiți de electricieni și instalatori vor verifica zilnic starea instalațiilor sanitare și a celor electrice. Printr-o notă internă, managerul SJU Ploiești a delegat și asistentele șefe să raporteze, tot zilnci, la secretariatul spitalului, defecțiunile și lipsurile de pe propria secție, astfel încât acestea să fie remediate în cel mai scurt timp posibil.

„În ceea ce privește anumite disfuncționalități care s-au identificat în legătură cu instalațiile electrice și instalațiile sanitare, în sediul de la Nord, începând de vineri am organizat două echipe diferite: o echipă formată din personalul tehnic și una a asistentelor șefe din fiecare secție. Astfel, pe de o parte, administratorul fiecăruia dintre cele patru sedii ale spitalului va face în fiecare zi, vreme de aproximativ două ore, câte o vizită, însoțit de instalator, electrician, mecanic, în fiecare secție, la fiecare etaj, al fiecărui sediul al Spitalului Județean, pentru identificarea acestor defecțiuni pe care le vor și remedia operativ, iar dacă nu avem ceva în magazia spitalului ceva de înlocuit, în cadrul aceleiași zile se va cumpăra și se va monta obiectul sanitar sau se va repara instalația electrică defectă. Ca probleme, au fost identificate becuri lipsă, sau instalații de neon defecte, în anumite camere, în oficiul alimentar sau în grupurile sanitare de la câteva dintre etajele spitalului. În ceea ce privește obiectele igienico-sanitare, au fost garnituri care nu asigurau o etanșare bună, au fost descoperite plutitoare lipsă la bazinele de toaletă. În același timp, celeilalte echipe, formate din asistentele șefe din cadrul spitalului și a compartimentelor, i-am solicitat ca, până la ora 10.00, să prezinte un raport la secretariat despre starea de funcționare a diverselor aparate, instalații, de la nivelul fiecărei secții", a declarat dr. Alexandru Băloi, managerul SJU Ploiești, luni, în cadrul unei conferințe de presă.

Prin această măsură, conducerea speră să pună în funcțiune două metode de verificare a secțiilor, astfel încât să nu mai existe probleme de această natură în spital.

Asistentele șefii și medicii, de această dată, vor avea și alte responsabilități: raportarea zilnică la UPU, înainte de terminare programului, a numărului de paturi libere din secția pe care au lucrat.

„La nivelul Unității de Primiri Urgențe, nu există o informare periodică, respectiv la sfârșitul programului normal de lucru și la începutul gărzii, cu privire la numărul de paturi care sunt libere în fiecare secție și compartiment, pentru a putea să se știe, astfel,câte locuri libere sunt în spital. Am trimis o notă internă privind responsabilitatea asistentei șefe și a fiecărui șef de secție, înainte de a termina programul de lucru de la ora 14.00 și înainte de intrarea în gardă a medicului care este în acea zi, de a trimite o informare la UPU, cu privire la numărul de paturi libere din acea secție, valabil până a doua zi dimineață. Este absolit necesar să se cunoasă, la nivelul UPU, câte locuri sunt libere, pentru că poate să existe o pluripatologie și atunci pot exista două sau trei secții medicale sau chirurgicale care să poată să interneze respectivul pacient, astfel încât să nu avem situații în care un pacient este internat într-o secție deja plină. Având lista cu locurile disponibile, pentru cei din UPU ar fi mult mai ușor să se orienteze în care dintre secții pot interna pacientul internabil în două sau trei secții", a mai explicat dr. Băloi, managerul Spitalului Județean de Urgență Ploiești.

Back To Top