Categorie: Actual

penitenciar ploiestiSăptămâna a început prost pentru angajații Penitenciarului Ploiești care s-au confruntat, luni, cu o situație tragică: un deținut de 31 de ani a murit după ce i s-a făcut rău. Tânărul nu figura în evidențele cabinetului medical cu probleme cardiace, ci numai cu probleme pulmonare ușoare, pentru care se afla în tratament.

Potrivit informațiilor de la Penitenciarul Ploiești, tânărul, născut în 1984, în județul Dâmbovița, executa o pedeapsă de 5 ani și 6 luni pentru furt calificat. „În dimineața zilei de luni, 2 iunie, în jurul orei 09.45, deținutului i s-a făcut rău, a avut o stare de leșin, a fost transportat imediat la cabinetul medical, dar nu și-a revenit, ci a intrat în stop cardio-respirator. A fost chemată imediat Ambulanța, iar echipajul i-a aplicat, timp de 50 de minute, toate manevrele de resuscitare posibile. Din păcate, la ora 10.51 a fost constatat decesul", ne-a declarat Teodor Ioniță, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Ploiești.

„Tânărul nu figura în evidențe cu probleme cardiace, ci avea probleme pulmonare, nu grave, pentru care urma tratament", ne-a mai spus reprezentantul instituției.

După constatarea decesului, a fost anunțată familia tânărului, iar la fața locului au fost solicitați un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova și un reprezentant al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova pentru o investigație la fața locului. Trupul deținutului a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei în vederea stabilirii cauzei decesului. „Din primele constatări, de la fața locului, trupul deținutului nu prezenta semne de violență", ne-a mai precizat Teodor Ioniță, reprezentantul Penitenciarului Ploiești.

Cel mai recent caz de deces în Penitenciarul Ploiești a avut loc în urmă cu trei ani, când un deținut și-a pus capăt zilelor.

Back To Top