Categorie: Actual

concursuri pompieriJoi, 12 iunie, începând cu orele 08.30, în cadrul bazei sportive a Detaşamentului de Pompieri 2 din Ploieşti (B-dul Petrolului, nr. 59 ) se vor desfăşura concursurile serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă, etapa a II-a faza pe inspectorat.

La această etapă va participa câte un lot reprezentativ din cadrul fiecărei subunităţi de intervenţie a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Şerban Cantacuzino" al judeţului Prahova.

Competiţia constă în patru probe de concurs, respectiv, „scara de fereastră", „pista cu obstacole pe 100 m", „ştafeta 4X100 m" precum şi „realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompa".

La finalul etapei a II-a - faza pe inspectorat, va fi contituit lotul reprezentativ, format din cei mai buni zece performeri ai ISU Prahova, ce va reprezenta inspectoratul la etapa a III-a – zonală a concursurilor.

Concursurile se organizează în fiecare an, în perioada mai – septembrie, în patru etape: etapa I – pe subunităţi, etapa a II-a – pe inspectorate judeţene, etapa a III-a – zonală şi etapa a IV-a – finală.

Obiectivul fundamental al organizării acestor concursuri este reprezentat de dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă.

La această competiţie, lotului câştigător al etapei finale i se acordă cupa transmisibilă „Căpitan Pavel Zăgănescu".

Back To Top