Categorie: Actual

luna plina sorin petculescuLuna plină într-o zi de vineri 13 este un fenomen astrologic destul de rar. Ultima dată când a avut loc o astfel de configurație a fost în luna octombrie 2000, iar următoarea situație asemănătoare va avea loc în anul 2049.

De această dată, Luna plină se întâmplă când Soarele în Gemeni intra în opoziție cu Luna în Săgetător. Această polaritate este o axă unde Zodia Gemeni reprezintă partea mai slabă, iar Săgetatorul pe cea mai puternică. Soarele în Gemeni ne încurajează să gândim logic, în timp ce Luna în Săgetator ne trimite către intuiție. Săgetătorul simbolizează dorința de idei și de a trăi în prezent.

Vineri 13 are o încărcătură negativă pentru că numărul 13 a căpătat conotații nefaste la începuturile creștinătății, considerându-se că al 13-lea musafir la Ultima Cină a fost Iuda, iar Adam și Eva au fost tentați de către șarpe în Grădina Edenului, într-o zi de vineri. Vineri.
Totuși, în alte culturi, de exemplu la egipteni, numărul 13 are conotații pozitive: există 13 stari ale vieții de apoi, iar 13 pisici negre sunt un simbol al feminității.

Din punct de vedere astrologic, luna plină într-o zi de vineri 13 înseamnă că Săgetătorul ne împinge curiozitatea și dorința de a descoperi, în timp ce zodia Gemenilor este confortabilă cu spațiul cunoscut. Astfel, vom fi puși în situația de a face eforturi pentru a echilibra dorința de expansiune și spațiul cunoscut. Luna Plină ne invită să descoperim valențele comunicării eficiente cu cei cei din jur, să avem atitudine cu privire la lucrurile pe care ni le dorim, dar să ne explorăm și simțul aventurii. Este timpul să manifestăm și să materializăm ceea ce ne-am pus în gând de multă vreme, să ne exprimăm sentimentele, luna plină luminând conflictul logică-intuiție, simțind nevoia explozivă de a ne manifesta.

Zodiile influențate cel mai mult de luna plină sunt Taur, Rac, Balanță, Săgetător și Pești.

SURSA FOTO: SORIN PETCULESCU

Mai multe AICI

Back To Top