Categorie: Actual

Ulei BunicaConducerea Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor îi acuză pe producătorii „Untdelemnului de la Bunica pentru Prăjit" de practici comerciale incorecte şi cer retragerea de pe rafturile magazinelor a acestui produs. Iată de ce!

Pe eticheta sticlei de ulei este menționat că „amestecul unic de uleiuri de floarea-soarelui conferă untdelemnului rezistenţă la prăjit până la 6-8 utilizări repetate", susține Costel Stanciu, președintele APC, care mai precizează că îndemnul de a folosi uleiul la prăjiri repetate ne pune în pericol sănătatea şi încalcă legea influențând comportamentul consumatorilor.
Reprezentantul APC a solicitat Ministerului Agriculturii, Ministerului Sănătăţii şi Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor să retragă de la comercializare „Untdelemnul de la Bunica pentru Prăjit".

„Utilizarea repetată a uleiului de floarea-soarelui pentru pregătirea alimentelor prin prăjire generează substanţe toxice şi cancerigene, precum acroleina, acrilamida etc. Astfel, vă solicităm să luaţi măsurile administrative necesare pentru retragerea acestui produs de pe piaţă", se arată în sesizarea APC către instituţiile statului.

Expur, producătorul produsului susine că a făcut teste de laborator ale căror rezultate le va publica în scurt timp pe site-ul firmei, dar propun și o schimbare a etichetării.

Mai multe AICI

Back To Top