Categorie: Actual

google1Google a găsit noi modalităţi de a se integra în viaţa utilizatorilor săi, astfel că a ajuns să ştie extrem de multe lucruri despre ei.

Gigantul IT are cel mai mare motor de căutare şi cea mai mare platformă video din lume (Youtube). Mai mult, browser-ul (Chrome), email-ul (Gmail) şi sistemul de operare mobila (Android) sunt cele mai populare.

În consecinţă, Google ştie foarte multe lucruri despre uilizatorii săi - ce cauta pe Internet, pe ce reclame dau click, ce mesaje scriu, ce videoclipuri urmăresc şi ce aplicaţii folosesc, scrie Business Insider.

Noile sale produse reprezintă următorul pas pentru a obţine şi mai multe informaţii.

Maşina care se conduce singură va culege date despre locurile în care vrei să mergi, în timp ce ochelarii inteligenţi Google Glass vor oferi acces la date fără a mai folosi smartphone-ul. Iar cele mai recente achiziţii vor duce acest lucru la un alt nivel, având în vedere că vor fi monitorizate până şi obiceiurile pe care le au utilizatorii în viaţa reală.

Google va pune mâna pe sateliţi care ne vor urmări permanent. "Sateliţii Skybox vor ajuta Google Maps să ofere imagini precise şi actualizate", au precizat reprezentanţii companiei, când au anunţat tranzacţia.

De asemenea, în timp, produsele Skybox vor fi folosite pentru a oferi Internet în toată lumea, în special în zonele defavorizate.

Însă cei de la Google vor putea folosi tehnologia şi pentru a monitoriza activitatea concurenţei. De exemplu, sateliţii vor fi capabili să transmită momentul în care camioanele Foxconn transporta noile iPhone-uri. Astfel, va putea contracara cu oferte.

Google a cumpărat o companie de sateliţi care va schimba lumea.

Mai multe AICI

Back To Top