Categorie: Actual

autostrada a3 nor rutier gherghitaConsiliul Judeţean Prahova va plăti peste 1,2 milioane lei pentru terenurile care vor fi expropriate pentru construirea unui nod de autostradă la Gherghiţa, pe autostrada A3 Bucureşti – Ploieşti.

În acest sens, a fost aprobată o hotărâre de Consiliu Județean care prevede „declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes judeţean «Amenajare nod rutier (acces) intersecţie A3 cu DJ 100B, km 14+364, comuna Gherghiţa, judeţul Prahova»".

Pentru realizarea nodului de autostradă de la Gherghiţa vor fi expropriate câteva zeci de parcele de teren cu o suprafaţă totală 151.218 metri pătraţi, pentru care Consiliul Judeţean va plăţi 1.207.153 lei, tittrează Mediafax.

Cu această sumă vor fi despăgubite persoane fizice, cât şi juridice, deţinătoare de teren în zona viitorului nod de autostradă. Printre persoanele juridice care vor fi expropriate se află SC Pa&Co International care, alături de alte firme, a construit sectorul Moara Vlăsiei - Ploieşti al autostrăzii A3 și care va primi de la autorități, pentru două parcele de teren, 40.929 de lei și respectiv 14.661 de lei.

Pe lista despăgubiților persoane fizice se află Costel Căşuneanu şi soţia sa, Paulina, care vor fi expropriaţi de patru loturi de teren în valoare totală de aproape 160.000 lei, dar și un angajat al Prefecturii Prahova, mai relatează sursa citată.

Mai multe AICI

 

Back To Top