Categorie: Actual

legea-big-brotherJudecătorii Curţii Constituţionale au decis că legea privind reţinerea datelor personale de către operatorii de telefonie şi furnizorii de internet nu respectă Constituţia. Recent, Curtea Europeană de Justiţie a decis că Directiva Europeană în baza căreia România a creat această lege este ilegală, iar decizia urma să fie pusă în aplicare de fiecare stat membru UE în parte.

Este vorba despre actul normativ care prevedea ca informaţiile despre apelurile telefonice şi traficul de date să fie stocate timp de 6 luni de operatorii de telefonie mobilă, mai multe AICI.

Peste 12.000 de dosare penale aflate pe rolul instanţelor şi în care au fost admise probe obţinute cu ajutorul legii „Big Brother" ar putea rămâne fără obiect.

„Sunt 12.000 de dosare pe rolul instantelor, 12.000 de dosare pe legea „Big Brother" în 2013. Decizia de acum a CCR pune în discuţie aceste probe care au fost admise şi trebuie să vedem ce se întâmplă. Aşteptăm motivarea CCR cât mai repede", spune judecătorul Horaţiu Dumbravă, membru CSM, potrivit Digi 24.

Back To Top