Categorie: Actual

inaugurare spital valeniVineri, 11 iulie, ministrul Sănătății Nicolae Bănicioiu a inaugurat noua aripă a Spitalului Orășenesc Vălenii de Munte, reabilitată și modernizată după standardele europene. Singurul lucru de care mai are nevoie unitatea medicală din Văleni este aparatura nouă, pentru a cărei finanțare trebuie să ajute și ministerul de resort.

Ministrul sănătății a verificat amănunți Spitalul Orășenesc Vălenii de Munte. Dincolo de noul corp de clădire cu toate anexele, inclusiv bucătăria și stația de Ambulanță, Nicolae Bănicioiu nu a ezitat să stea de vorbă cu pacienții internați, pentru a afla părerea lor despre serviciile medicale primite.

Construcția noului corp de clădire a Spitalului Orășenesc Vălenii de Munte a început în urmă cu doi ani.

„Proiectul acestei extinderi de spital este din 2011, inițiat de fostul primar al orașului. Sunt construiți 1.800 de m.p. cu demisol unde se află farmacia, morga, arhiva și spațiile tehnice. La parter sunt Primirile Urgențe, Radiologia, cabinete medicale de ambulatoriu, serviciul de internări și garderobă, iar la etaj, Sala de mese și Secția de Medicină Internă. Mobilierul, paturile și saltelele constituie o donație din partea unei fundații din Danemarca. Valoarea proiectului este de 960.000 de euro, din bugetul local, iar săptămâna viitoare vom face recepția lucrărilor. Așteptăm niște promisiuni de la Minister pentru aparatură, pentru că anul acesta nu mai avem fonduri pentru astfel de dotări și nu mai țin de noi aspectele aparaturii și medicilor", a declarat primarul Florin Constantin la întâlnirea cu ministrul.

„Saloanele pentru pacienți au confort sporit. Avem nevoie de aparatură, avem nevoie de ecograf, de EKG, de monitoare, necesare pentru buna desfășurare a activității", a mai precizat managerul unității medicale, ing. Nicolae Marian George. În prezent, Camera de Gardă este funcțională, însă, în lipsa aparaturii, nu poate asigura investigații mai avansate, pentru acestea pacienții fiind direcționați tot către Spitalul județean de Urgență Ploiești.

Dacă ministerul va reuși finanțarea pentru dotări, atunci Spitalul Județean va fi degrevat de o parte dintre pacienții trimiși la Ploiești din Vălenii de Munte, iar aparatura va duce la o calitate superioară a serviciilor medicale și completarea serviciilor medicale.

„Am venit a treia oară în Prahova, în acest an, pentru că la genul acesta de acțiuni preferăm să ne asociem și să devenim parteneri. Nu suntem parteneri acolo unde se pierd banii și unde, oricât s-ar investi, nu se văd rezultate. Nu am văzut în multe cazuri în România ca un primar să continue ce a început fostul primar. Știu că nu sunt bani întotdeauna așa cum și-ar dori consiliile locale, dar pentru sănătate trebuie să fie întotdeauna drămuiți cu prioritate. Știu că mai aveți nevoie și de medici și de asistente, vom vedea ce se va putea face și în privința legislației. Evident, încercăm și noi, de la Minister, ca legislația dar și acordarea de fonduri să se întâmple cât mai repede. Pot să vă asigur că banii vor fi, pe fiecare an care va trece, mai mulți decât în anul precedent. Important este să luați aparatura de care este nevoie aici și să nu-i văduviți pe cei 120.000 de locuitori ai zonei care se adresează Spitalului Vălenii de Munte. Încercăm să acoperim tot ceea ce este deficitar de când au fost închise spitalele. Mergeți pe acest drum și vă vom susține, dar dacă auzim altceva, trimitem imediat controale", a menționat ministrul Sănătății.

Prezent la întâlnire, președintele Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, a propus ministrului acoperirea a jumătate din valoare aparaturii de ultimă generație, necesară unității medicale, restul urmând a fi asigurat la nivelul județului, după rectificarea de buget din luna iulie.

Ministrul Sănătății a primit, de la primarul orașului Vălenii de Munte, o icoană pictată pe lemn, iar din partea medicului Mircea Mihăescu o colecție de CD-uri cu muzica lui Mozart. 

GALERIE FOTO

inaugurare spital valeni

vizita in spital

cd-uri doctor

banicioiu vizita valeni

de vorba cu pacientii

icoana ministrul sanatatii

spitalul valeni

Back To Top