Categorie: Actual

adeverinte bacÎncepând de luni, 14 iulie, absolvenții de Bacalaureat își pot ridica adeverinţele care atestă promovarea examenului, de la sediul unităţilor de învăţământ.

Duminică, 13 iulie, într-o conferință de presă, ministrul Educației Remus Pricopie a confirmat decizia înlocuitorii adeverințelor de Bacalaureat, necesare elevilor pentru înscrierea la facultăți.

Noile adeverinţe sunt valabile timp de 12 luni atât în ţară, cât şi în străinătate, pentru înscrierea în instituţiile de învăţământ superior, fără riscul de a fi respinse, mai precizează reprezentanții Ministerului Educației.
Toate universităţile din România au luat act de această situaţie, iar Centrul Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a Diplomelor a transmis deja specimenul de adeverinţă emis de inspectoratele şcolare româneşti către baza de date a reţelei internaţionale ERIC - NARIC.
Prin intermediul acestei reţele, creată de Uniunea Europeană, Consiliul Europei şi UNESCO, se comunică toate informaţiile în materie de recunoaştere şi echivalare a documentelor oficiale emise de instituţiile statelor şi de alte instituţii de învăţământ.

„Adeverinţele au o valabilitate de 12 luni și sunt valabile până la tipărirea diplomelor de bacalaureat care vor fi distribuite odată ce Ministerul va identifica noile proceduri de tipărire a lor. Adeverințele de Bacalaureat se eliberează doar cu avizul inspectoratelor școlare, motiv pentru care, pe tot parcursul weekendului, la IȘJ Prahova s-a lucrat în vederea distribuirii noilor formulare către instituțiile de învățământ. Au fost și nemulțumiri, pentru că unele licee au eliberat, în cursul săptămânii trecute, adeverințe fără să aștepte modelul oficial, pentru a-i ajuta pe elevi să se înscrie la facultățile care au încheiat depunerea dosarelor sâmbătă, 12 iulie, existând riscul ca universitățile să respingă aceste formulare diferite de cele oficiale. Totuși, având în vedere faptul că s-a lucrat și în weekend, toate problemele au fost rezolvate, inclusiv urgențele", ne-a declarat Aurel Graur, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Prahova.

Back To Top