Categorie: Actual

betonDirectorul general al Direcţiei Generale Politici Industriale şi Mediul de Afaceri din Ministerul Economiei, Gabriel Răsvan Toader, a fost reţinut, fiind acuzat că ar fi luat mită 48 mc de beton de la reprezentantul unei firme, în schimbul unor avize necesare la autorizarea unui antrepozit fiscal.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Oradea au dispus reţinerea pentru 24 de ore a lui Gabriel Răsvan Toader, director general al Direcţiei Generale Politici Industriale şi Mediul de Afaceri din cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri la data faptelor, pentru luare de mită.

În acelaşi dosar au fost reţinuţi Stelian Vlăduţ Tulcan, reprezentant al unei societăţi comerciale, pentru dare de mită, şi Argentina Carla Postolache, pentru complicitate la luare de mită, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Potrivit ordonanţelor de reţinere, în baza unor înţelegeri anterioare, din perioada decembrie 2011 - mai 2012, Gabriel Răsvan Toader, prin intermediul Argentinei Postolache, ar fi pretins de la Stelian Tulcan, în cursul lunii mai 2012, contravaloarea unei cantităţi de 48 mc de beton, în valoare totală de 14.461,36 lei.

"Pentru acest «serviciu», în contextul autorizării unui antrepozit fiscal, suspectul Toader Gabriel Răsvan trebuia să avizeze lista cu semifabricatele şi produsele finite înscrise în nomenclatorul de fabricaţie şi să avizeze asimilarea, din punct de vedere al accizelor, a produselor energetice cu produse pentru care sunt stabilite accize în cazul societăţii comerciale reprezentate de suspectul Tulcan Stelian Vlăduţ, lucru care s-a şi întâmplat la data de 22.05.2012", au precizat procurorii.

Întreaga cantitate de beton pretinsă a fost achitată în întregime de către Tulcan, prin intermediul firmei pe care o reprezenta, susţin anchetatorii.

"Cantitatea de 48 mc de beton a fost utilizată de către numitul Toader Gabriel Răsvan la construirea unui imobil în zona localităţii Ghiroda, jud. Timiş", se mai arată în ordonanţele de reţinere.

Procurorii DNA au fost ajutaţi în acest caz de Serviciului Român de Informaţii - Direcţia Judeţeană de Informaţii Arad şi de Direcţia Generală Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Bihor.

Back To Top