Categorie: Actual

viituraJoi, atenționarea hidrologică de Cod Galben de inundații a INMH a fost prelungită de la ora 13.00, pentru 13 bazine hidrografice din 21 de județe, inclusiv Prahova.

Potrivit prognozei Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor /INHGA/, în intervalul 24 iulie, ora 13.00 - 25 iulie, ora 13.00, pe râurile din următoarele bazine hidrografice:

- Prahova (județul Prahova),
- Vișeu, Iza, Tur superior (județele Maramureș și Satu Mare),
- Someșul Mare (județul Bistrița Năsăud),
- Timiș superior, Bârzava, Moravița (județele Timiș și Caraș-Severin),
- Olt superior și afluenții săi din județele Harghita, Covasna, Brașov, Sibiu, Trotuș (județele Harghita și Bacău),
- Bârlad (județele Iași și Vaslui),
- Jijia (județele Botoșani și Iași),
- Prut sector amonte acumularea Stânca Costești (județul Botoșani)

În urma precipitațiilor consistente, sunt așteptate scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu depășiri ale Cotelor de atenție.

În intervalul orar 13.00 – 23.00, se pot produce fenomene similare pe unele râuri mici din alte bazine hidrografice, situate în zonele de deal și munte din județele Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Buzău, Vrancea, Botoșani, Iași, Bacău, Neamț și Galați.

Aceste fenomene se pot înregistra cu probabilitate și intensitate mai ridicată pe unele râuri mici din județele Botoșani, Iași, Bacău și Neamț.

INHGA precizează că, în funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice, atenționarea poate fi actualizată.

Back To Top