Categorie: Actual

premiere cetateni de onoareÎn şedinţa de ieri a Consiliului Local au fost înmânate diplome de cetăţeni de onoare pentru şase ploieşteni care au făcut performanţă în educaţie cultură şi sport.

Pe ordinea de zi a CL din data de 24.07.2014 s-a aflat proiectul care viza acordarea titlului de cetățean de onoare al Ploieștiului profesorului Constantin Enciu (detalii AICI) . Alături de acesta au fost premiaţi mai mulţi sportivi de talie internaţională.

Printre cei care au făcut cinste Ploieştiului şi au fost recompensaţi de municipalitate s-au aflat: gimnasta Celestina Popa, maestră emerită a sportului, înotătoarea Tamara Costache, multiplă campioană naţională şi internaţională, lectorul universitar Mirela Dulgheru, recordmenă mondial la atletism, jucătorul de baschet Cătălin Burlacu, şahistul Florin Gheorghiu, mare maestru la şah, şi profesorul de română Constantin Enciu, în vârstă de 95 de ani care i-a avut elevi pe Eugen Simion şi Nichita Stănescu.

În acest moment, pe lista cetățenilor de onoare figurează 81 de persoane, care au performat în diverse domenii: actori, sportivi, academicieni și scriitori, dar și de piloți, veterani de război sau ambasadori.

Foto: jurnalulph.ro

Back To Top