Categorie: Actual

isu inundatiiPloile din noaptea de luni spre marţi au produs numeroase pagube materiale în mai multe localităţi din Prahova. Angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Şerban Cantacuzino" al judeţului Prahova au fost solicitaţi să intervină în localităţile Poiana Câmpina (2 locuinţe inundate), Proviţa de Jos (un beci şi trei curţi inundate), Proviţa de Sus (un copac căzut pe o punte pietonală) , Breaza (trei curţi şi două locuinţe inundate), Comarnic (o locuinţă, un beci şi două curţi inundate) şi în Sinaia (o curte inundată).

În urma evaluărilor efectuate de către Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă, în comuna Poiana Câmpina, două locuinţe au fost inundate şi trei autoturisme au fost surprinse de viitură, unul fiind avariat;

În comuna Proviţa de Jos, un beci şi trei curţi au fost inundate, 4 animale au fost găsite moarte şi 6 autoturisme avariate (fără victime). Tot aici, 5 podeţe au fost distruse complet sau avariate; 7 poduri colmatate de aluviuni şi arbori rupţi de viitură, din care podul din punctul Sitari, iar satul Drăgăneasa este avariat în proporţie de 80%.

Un drum comunal, DC 121 din satul Piatra, a fost acoperit de ape pe anumite sectoare;

De asemenea, au fost avariate mai multe drumuri săteşti, două construcţii au fost parţial afectate de viitură şi a fost inundată o suprafaţă agricolă de aproximativ 10 ha;

DS 5025, parţial avariat, zona Valea Drăgănesii – Pod Vale;
DS 5302, avariat în punctul Ţiloana;
DS 864, parţial avariat, zona Vâlceaua Sărată;
DS 2716, parţial avariat, zona Iuda;

În localitatea Comarnic, o locuinţă, un beci şi două curţi au fost inundate;

În Breaza, trei curţi şi două locuinţe au fost inundate. În schimb, în Sinaia, o singură curte a fost inundată;

În comuna Proviţa de Sus, 2 autoturisme au fost avariate şi un copac a căzut pe o punte pietonală;

În Măgureni au existat probleme privind alimentarea cu energie electrică – 427 consumatori afectaţi , 8 puncte de transformare, doi stâlpi de medie tensiune căzuţi peste râul Proviţa.

Back To Top