Categorie: Actual

mihai-tanasescuFostul ministru de Finanţe, Mihai Tănăsescu, s-a prezentat marţi la DNA. El trebuie să dea explicaţii în dosarul contractelor de un miliard de euro încheiate în ultimii 12 ani între Guvernul României şi Microsoft. Până acum anchetatorii au stat de vorbă cu şeful Secretariatului General al Guvernului, Ion Moraru, dar şi cu fostul şef al instituţiei Eugen Bejinariu. Şi ministrul Cercetării, Mihnea Costoiu a trecut pe la sediul DNA.

Mihai Tănăsescu, vicepreşedintele Băncii Europene de Investiţii, a ajuns în jurul orei 15:00 la DNA. El a precizat că va face declaraţii la ieşire.

Fost ministru în perioada 2000-2004, Mihai Tănăsescu ar fi semnat împreună cu mai mulţi miniştri câteva hotărâri de guvern prin care era aprobată achiziţia de echipamente şi licenţe IT de la Microsoft.

În acest dosar au mai fost audiaţi ca martori actualul şef al Secretariatului General al Guvernului, Ion Moraru, Eugen Bejinariu şi senatorul Şerban Mihăilescu, foşti şef ai SGG, ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Mihnea Costoiu, Ioan Cordoş, fostul secretar de stat din Ministerul Comunicaţiilor, Sorin Eftene, fostul director general interimar al Microsoft România, şi Corina Dumitrescu, membru CSM şi fostă angajată a Ministerului Justiţiei.

 

Back To Top