Categorie: Actual

spital victor babesStarea pacientului cu malarie, transferat de la Institutul „Matei Balş" la Spitalul „Victor Babeş" din Capitală este încă gravă, existând riscul unei complicaţii a bolii, cu afectare pulmonară, a declarat miercuri, pentru Mediafax, directorul medical al unităţii sanitare, Simin Florescu.

„Prognosticul rămâne în continuare rezervat. Nu este încă o stare foarte bună. Există riscul să facă o complicaţie a malariei, cu afectare pulmonară", a spus directorul medical al Spitalului de Boli Infecţioase şi Tropicale „Victor Babeş".

Medicul a precizat că funcţiile renală şi cerebrală ale bărbatului şi-au reluat activitatea normal, dar acum există suspiciunea unei afectări pulmonare.

„Pacientul este sub tratament, este conştient, dar sub continuă supraveghere medicală", a mai spus dr. Simin Florescu.

Bărbatul internat la Spitalul „Victor Babeş„ a fost iniţial suspectat de infectare cu virusul Ebola, după ce s-a întors din Nigeria. Acesta a fost mai întâi inernat la Institutul „Matei Balş", însă după stabilirea diagnosticului de malarie, a fost transferat la Spitalul „Victor Babeş".

Managerul Institutului „Matei Balş", dr. Adrian Streinu-Cercel, declara, luni, că diagnosticul a fost confirmat în urma testelor de laborator.

Medicul Adrian Streinu-Cercel preciza că în cazul pacientului este vorba despre „două boli succesive", iar simptomele celei de-a doua afecţiuni au ridicat suspiciunea de infectare cu Ebola. El mai spunea că bărbatul a făcut în Nigeria strict muncă de birou şi nu a putut intra în contact cu secreţii care să fi provocat Ebola.

Bărbatul s-a prezentat, duminică dimineaţă, la Spitalul Judeţean Ploieşti, cu simptomele febră, greaţă, vărsături şi diaree hemoragică. De la Ploieşti, el a fost transferat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş" din Bucureşti, desemnat ca unitatea ce ar putea trata orice posibil caz de Ebola care ar ajunge în România.

Bărbatul care era suspectat de Ebola are 51 de ani, este din Ploieşti şi s-a întors din Nigeria la 25 iulie. El a lucrat în Nigeria ca inginer în domeniul energiei eoliene, într-un birou din capitala Abuja, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse medicale.

Potrivit surselor citate, bărbatul le-a spus doctorilor din Ploieşti că, după întoarcerea din Nigeria, a fost în vacanţă la Vama Veche şi că a început să se simtă rău în urmă cu trei zile.

Mai multe AICI

 

Back To Top