Categorie: Actual

jandarmi ilie oanaPetrolul Ploiești o întâlneşte, joi, pe stadionul „Ilie Oană" din municipiu, pe campioana Croaţiei, Dinamo Zagreb, în playofful Europa League. Jucătorii echipei Dinamo Zagreb au ajuns în Ploiești miercuri, fiind cazați la Hotel Prahova Plaza. În acest timp, jandarmi și polițiști se pregătesc de supravegherea uneia dintre cele mai violente galerii din Europa.

Jucătorii de la Dinamo Zagreb au ajuns, miercuri, la Ploiești, cu două autocare păzite de jandarmi, fiind însoțiți de către stuff-ul tehnic al echipei și sponsori. Fotbaliștii au fost cazați la Hotel Prahova Plaza, unde îi așteptau și alte forțe de ordine.

Deși Clubul Dinamo Zagreb a solicitat 600 de bilete, până în prezent a fost confirmată sosirea a 250 de suporteri ai echipei croate.

Galeria Dinamo Zagreb este considerată una dintre cele mai violente din Europa, motiv pentru care Ploieștiul va fi împânzit de polițiști și jandarmi pe toată durata șederii oaspeților în municipiu.

Aproximativ 250 de poliţişti vor acţiona, joi, pentru menținerea unui climat de siguranță civică și pentru asigurarea fluenței traficului rutier în zona stadionului „Ilie Oană", dar și în centrul municipiului.
La nivelul Poliției Prahova au fost dispuse măsuri suplimentare de protecție: 104 polițiști de ordine publică, 79 de la poliția judiciară, 16 din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și 20 din cadrul altor structuri vor acţiona punctual, în zona adiacentă stadionului „Ilie Oană", pentru asigurarea ordinii și liniștii publice premergător și pe durata manifestării sportive.
Alți 25 de polițiști rutieri vor acționa pe principalele artere de circulaţie pentru fluidizarea şi monitorizarea traficului rutier. Traficul auto şi pietonal va fi restricţionat pe străzile adiacente stadionului începând cu ora 17.15.

Poliția recomandă tuturor cetățenilor să respecte indicațiile polițiștilor și să evite deplasarea cu autovehiculele în zona centrală a municipiului.

În același timp, 330 de jandarmi din cadrul Grupării Mobile ,,Matei Basarab" Ploieşti şi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova vor asigura măsurile de ordine publică. Jandarmii prahoveni vor primi sprijinul a patru polițiști croați care însoțesc suporterii.

În interiorul stadionului, acționează și o firmă de pază contractată de către Clubul Petrolul Ploiești.

Potrivit Inspectoratului de Jandarmi, pentru protecţia suporterilor croaţi, pe strada Stadionului va fi creeată o zonă securizată, vizibil delimitată, drept pentru care accesul pentru Tribuna 0 şi Tribuna 1 se va face din strada Poştei – Policlinica Praga – strada Sportului – Poarta de acces nr. 4.

Măsuri restrictive sunt impuse doar pe durata desfăşurării meciului.

SUNT INTERZISE:

- pătrunderea în tribune fără bilet

- pătrunderea în tribune în stare de ebrietate

- consumul de băuturi alcoolice

- introducerea în arenă a inscripţilor, emblemelor, pancartelor, bannerelor, afişelor, steagurilor cu simboluri, sloganuri, imagini ori texte care au conţinut obscen;

- distrugerea bunurilor mobile şi imobiledin baza sportivă

- escaladarea gardurilor care delimitează spațiul de joc și spațiul galeriilor

ACCESUL PE STADION se va face începând cu ora 17.30 doar pe bază de bilete, abonamente şi invitaţii. Sunt așteptați la meci aproximativ 13.500 de spectatori.

Back To Top