Categorie: Actual

sinaia lupte istoricePrimăria Orașului Sinaia, în parteneriat cu Asociația Tradiția Militară, organizează, la sfârșitul acestei săptămâni, la Sinaia, evenimentul „Crucea Eroilor". Ajuns la cea de-a V-a ediție, evenimentul se anunță un adevărat spectacol datorită reconstiturii, în Parcul Dimitrie Ghica, a bătăliilor istorice purtate de armatele Antantei pe linia Carpaților, în Primul Război Mondial. Uniformele de epocă, armele și muniția de manevră vor face, ca în fiecare an, deliciul spectatorilor.

Sâmbăta, 23 august, începând cu ora 16.30, în Parcul Dimitrie Ghica se va desfășura reconstituirea bătăliilor istorice purtate în Primul Război Mondial de către trupele române și cele ale Puterilor Centrale. Cei 45 de participanți vor purta uniforme de epocă, exact ca cele de acum 100 de ani. Se vor folosi baionete si arme identice cu cele din Primul Război Mondial și muniție de manevră.

Începând cu ora 17.30 evenimentul se va muta la Cimitirul Eroilor, aflat în vecinătatea Parcului, pentru un moment de comemorare al eroilor căzuți în Primul Război Mondial. Aici va ava loc o paradă militară pe muzică de fanfară, se vor trage salve de onoare, se vor depune coroane de flori la mormintele soldaților, se va intona imnul României și cel al Uniunii Europene și se va ține o slujbă religioasă în memoria celor căzuți pentru reîntregirea țării. Participanții vor porni apoi în marș spre Primăria Orașului Sinaia unde va avea loc un nou moment militar, marcat cu salve de onoare.

Duminică, 24 august, de la ora 10, în centrul orașului Sinaia se va desfășura o paradă militara urmată de demonstrații în Parcul Dimitrie Ghica. De la ora 13, manifestațiile istorico-militare se vor muta la Peleș, unde va avea loc schimbarea de gardă.

Mai multe AICI

 

Back To Top