Categorie: Actual

vaccin antigripalMinisterul Sănătăţii va achiziţiona, prin licitație, vaccin antigripal de aproape 7 milioane de lei, în condițiile în care producția de vaccin antigripal de la Cantacuzino nu va putea fi reluată, a declarat recent ministrul Nicolae Bănicioiu.

Ministrul Sănătăţii a precizat că a solicitat Comitetului Naţional de Vaccinologie să facă o analiză asupra situaţiei vaccinărilor.

„Trebuie să vedem ce poate fi menţinut şi ce poate fi schimbat. Mă refer atât la vaccinurile împotriva hepatitei B, BCG (împotriva tuberculozei, n.r.) şi vaccinul antigripal. Vom face eforturi pentru a achiziţiona vaccinurile de la producătorii existenţi. Anul acesta, ne-am confruntat cu probleme în identificarea unor producători care produc vaccinurile BCG şi hepatitic B, dar am reuşit să găsim şi să asigurăm cantităţile necesare", a declarat, pentru Mediafax ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Potrivit ministrului, au fost încheiate toate procedurile necesare achiziţionării centralizate a vaccinurilor BCG şi hepatitic B, proceduri demarate încă de la începutul acestui an.

„Săptămâna trecută, au fost recepționate cele 513.000 de doze de vaccin BCG care au fost distribute în unităţile din teritoriu pentru reînceperea imunizărilor. Până la sfârşitul acestei luni, vor fi recepţionate şi 50.000 de doze de vaccin hepatitic B. În anul 2014, Ministerul Sănătăţii va achiziţiona cantitatea de 500.000 doze vaccin antigripal în valoare estimată de 6.950.000 lei pentru campania de imunizare gratuită a persoanelor cu risc de îmbolnăvire", a precizat ministrul Sănătăţii.

Procedurile de achiziţie pentru vaccinul antigripal au fost demarate, iar miercuri, a fost publicată documentaţia în SEAP.

Institutul Cantacuzino nu va produce vaccinuri nici în anul 2014, neavând autorizație pentru producția acestor substanțe, în curs de derulare fiind un proces penal privind problemele apărute la vaccinuri anul trecut.

Mai multe AICI

 

Back To Top