Categorie: Actual

pompieri salvare urbanaSecretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a declarat, recent, în cadrul emisiunii „ringTV", că a fost pregătită prima echipă de căutare şi salvare urbană acreditată de ONU, cu pompieri specializați în intervenții în caz de cutremur.

Potrivit secretarului de stat Raed Arafat, „din această echipă fac parte aproximativ 50 de pompieri special antrenaţi să intervină în cazul unui dezastru natural". Cei instruiţi ar urma să pregătească alţi pompieri, astfel încât echipe asemănătoare să se regăsească la nivelul întregii ţări.

Lecţie învăţată după cazul „Apuseni" Raed Arafat a mai declarat că, în opinia sa, în cazul intervenţiei din Apuseni, deşi s-au făcut câteva greşeli, autorităţile au ajuns la locul accidentului destul de repede, în cinci ore, în alte țări, timpul în care a fost găsit pilotul fiind de 19 ore.

Una dintre lecţiile învăţate în cazul „Apuseni" a fost aceea că este nevoie de o mai bună comunicare cu presa şi cu publicul în timpul desfăşurării acţiunii de salvare.

„Modul în care se tratează public are efect şi asupra intervenţiei. Cei care intervin trebuie sprijiniţi. Dacă vin comentatorii şi îi critică, ei află aproape instantaneu. În timpul intervenţiei este important ca echipa să aibă linişte. În străinătate, în cadrul sistemelor de urgenţă sunt angajaţi oameni care stau doar pe reţelele de socializare pentru a contracara zvonurile şi informaţiile incomplete. Poate că şi aici ar trebui să ne gândim, să ne punem problema să avem şi noi", a mai adăugat Arafat.

114 milioane de euro din fondurile structurale 2014-2020 ar urma să fie folosite pentru echiparea ISU.

Mai multe AICI

 

Back To Top