Categorie: Actual

vot camera deputatilorSenatul a adoptat reducerea CAS cu 96 voturi pentru, 1 vot împotrivă şi două abţineri. Imediat după ce au votat reducerea CAS, senatorii PDL şi PNL au părăsit sala de dezbateri, pe motiv că nu ar fi fost lăsaţi să-şi argumenteze votul.

Plenul Senatului, reunit, luni, în sesiune extraordinară, a aprobat proiectul de lege privind reducerea CAS cu cinci puncte procentuale la angajatori, se menţionează pe site-ul instituţiei. Astfel, cererea preşedintelui de reexaminare a proiectului de act normativ a fost respinsă. Mai departe, documentul urmează să fie trimis spre aprobare şi Camerei Deputaţilor, care este for decizional.

Potrivit informaţiilor publicate pe pagina de internet a Senatului, camera a adoptat luni, 25 august, în sesiunea extraordinară, proiectul de lege privind reducerea CAS.

Înainte de vot, membrii Comisiei pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţa de capital din Senat au hotărât cu unanimitate de voturi să respingă cererea de reexaminare a preşedintelui Traian Băsescu şi în consecinţă să adopte raport de admitere asupra proiectului de act normativ. Astfel, comisia a supus Senatului documentul pentru dezbatere, care a fost aprobat.

Iniţial, şedinţa Senatului a fost programată pentru 18 august, însă Biroul permanent al Senatului a decis să o amâne pentru 25 august.

Convocarea Senatului în sesiunea extraordinară vine în contextul în care surse parlamentare au declarat recent pentru agenţia de presă Mediafax că pe 25 şi 26 august Senatul şi Camera Deputaţilor se vor reuni în sesiune extraordinară pentru a reexamina proiectul de lege privind reducerea CAS cu cinci puncte procentuale la angajatori.

Sursele citate au arătat că s-a ajuns la un acord între partidele parlamentare pentru convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară la sfârşitul lunii august, în contextul solicitării avansate în acest sens de opoziţie, respectiv de PNL şi PDL.

Chiar dacă Senatul s-a reunit la începutul săptămânii pentru a dezbate reducerea, Camera Deputaţilor se va reuni abia după 1 septembrie, când începe noua sesiune parlamentară.

Citește și: Din categoria: Circ pe banii românilor!Proiectul privind amnistierea pensionarilor şi a mamelor, blocat în Senat

Back To Top