Categorie: Actual

card-de-sanatateServiciile medicale vor fi validate şi decontate, începând din 2015, doar în baza cardului naţional de sănătate, a declarat preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea, vineri, când a semnat contractul cu Poşta Română pentru distribuirea cardurilor către abonaţi.

Potrivit lui Ciurchea, cardul naţional de sănătate este codul de acces pentru toate sistemele informatice ale CNAS şi conţine datele de identificare ale asiguratului. El va deveni instrumentul de confirmare a prestării tuturor serviciilor din sistem, titrează digi24.ro.

Poşta Română va distribui la nivel naţional, în următorii patru ani, un număr de aproximativ 13,6 milioane de carduri de asigurări sociale de sănătate, potrivit contractului-cadru încheiat vineri, arată un comunicat al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Potrivit informațiilor de la CAS Prahova, în primă fază vor fi distribuite în județ peste 200.000 de carduri de sănătate. „Începând cu 18 septembrie, Poșta Română va distribui, în primă fază, 230.000 de carduri de sănătate asiguraților din Prahova, urmând ca ulterior să fie tipărite și distribuite toate celelalte carduri către asigurați. Este vorba despre 634.964 de asigurați prezenți în acest moment în listele medicilor de familie din Prahova", ne-a declarat Cătălin Tudorache, purtătorul de cuvânt al Casei județene de Asigurări de Sănătate Prahova.

Citește și:

VIN CARDURILE DE SĂNĂTATE! Poşta Română va distribui până la sfârşitul lui octombrie peste 90% dintre ele

 

Back To Top