Categorie: Actual

protest pensionariMembrii Federaţiei Naţionale "Solidaritatea" a Pensionarilor din România (FNSPR) pichetează luni, între orele 11.00 - 14.00, sediul Guvernului, solicitând clasei politice să reformeze sistemul de pensii prin adaptarea acestuia la normele Uniunii Europene.

Aproximativ 100 de membri ai Federației Naționale 'Solidaritatea' a Pensionarilor din România (FNSPR) pichetează, luni, de la ora 11,00, sediul Guvernului cerând în principal actualizarea punctului de pensie și elaborarea unei noi legi a pensiilor.

Membrii FNSPR doresc ca, în urma pichetării, o delegaţie formată din 7 - 10 persoane să fie primită de prim-ministrul Victor Ponta şi de ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Rovana Plumb, potrivit unui comunicat al federaţiei, citat de rtv.net.

"Dacă pensionarii nu vor fi luaţi în seamă prin acţiunea lor de protest paşnică şi democratică, organizaţii din cadrul federaţiei vor continua acţiunile de protest în zilele de 23, 24 şi 25 septembrie, prin pichetarea Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Ministerului Sănătăţii şi Preşedinţiei României, având deja aprobările necesare în acest sens", potrivit aceluiaşi document.

"La acțiunea de pichetare de astăzi (luni — n.r.) participă aproximativ 100 de membri de la organizațiile județene Galați, Vâlcea, Brașov, Bacău, dar și din alte județe. Principala noastră revendicare se referă la actualizarea punctului de pensie, care în trecut a fost de 45% din salariul brut pe economie, iar acum este de doar 34%. De asemenea, cerem elaborarea unei noi legi a pensiilor, deoarece actuala lege provoacă mari discriminări în rândul pensionarilor. Nu în ultimul rând dorim să fim primiți în cadrul Consiliului Național al Persoanelor Vârstnice (CNPV), deoarece în acest mod am putea beneficia de sumele alocate de la Guvern prin Ministerul Muncii, către acest organism independent. În acest an, Guvernul a alocat CNPV suma de 1.520.000 de lei", a declarat Marin Iancu, președintele FNSPR.

Acesta a precizat că în România trăiesc peste 400.000 de pensionari cu pensii de numai 400-500 de lei, iar aceștia ar urma să fie beneficiarii direcți ai sumelor alocate de Guvern, prin Ministerul Muncii, către CNPV. FNSPR are 125.000 de membri cotizanți, însă reprezintă și interesele pensionarilor cu venituri reduse, care nu-și pot permite să achite cotizația către Federație.

Back To Top