Categorie: Actual

emanoil savin si alejandro castroAlejandro Castro, unul dintre fiii fostului preşedinte cubanez Fidel Castro, se află, în această perioadă, pe meleaguri româneşti. După ce a petrecut cu Radu Mazăre, în Mamaia, Castro Jr. şi-a petrecut weekend-ul pe Valea Prahovei. În cinstea lui, Emanoil Savin, primarul orașului Bușteni a organizat o petrecere privată, la care fiul dictatorului a fost îmbiat cu gustări din carne de vânat, dulceață „Simona Halep", vin de colecție, dar a primit și dedicații muzicale de la un lăutar cu imaginație debordantă.

Dacă el le-a dat gazdelor trabucuri cubaneze, Castro cel tânăr a primit în schimb dulceaţă „Simona Halep" şi vin în ediţie limitată pentru nunta lui Lucian Bute. Au băut, au mâncat şi au cântat cât i-a ţinut vocea pe melodii cu versuri făcute special pentru oaspetele cubanez, de la care gazdele, în frunte cu edilul din Buşteni, speră la o invitaţie. Căci, după cum i-a cântat Savin lui Castro junior: „Şi venim noi fuga, fuga// Dacă tu ne chemi în Cuba", scrie gândul.info.

VIDEO INTEGRAL pe gandul.info.

Emanoil Savin, purtând cocarda tricoloră, în timp ce îi strânge mâna oaspetelui său, unul dintre fiii fostului lider cubanez Fidel Castro, tocmai coborât dintr-o maşină de teren, îmbrăcat lejer, în blugi şi cu un tricou.

Pentru Alejandro Castro, edilul din Buşteni a pus la punct o primire ca la carte, cu pâine şi sare. Totul e pregătit, iar cameramanul nu ratează niciun detaliu, luând în prim plan la un moment dat codiţa oaspetelui cubanez.

Sesizând că invitatul său pare puţin nedumerit, primarul rupe din pâine o bucată pe care a muiat-o în sare, înainte de a o mânca. „Tradition", i se adresează el, emoţionat, oaspetelui său.

Întrebat, la cald, ce îi place în România, Alejandro Castro spune că îi plac oamenii, care, vede bine, sunt primitori.

Intră cu toţii în încăperea pregătiră pentru petrecere. În imagini apar borcane mari cu dulceaţă având etichete cu numele şi fotografia Simonei Halep. Deasupra capetelor petrecăreţilor, hălci de carne şi salam care atârnă peste masă, funii de usturoi, sticle cu vin din 1977 şi butoiaşe de zmeurată şi cireşată.

„Tradu-i că e de vânat aici", îl îndeamnă primarul Savin pe translatorul de ocazie, o tânără care ştie spaniola. „E cerb, căprior", arată primarul din Buşteni către hălcile de carne ce atârnă deasupra mesei îmbelşugate.

Drept mulţumire, oaspetele le-a adus gazdelor sale din România câteva trabucuri havaneze.

La câţiva metri, un lăutar începe să cânte la acordeon. „Ce mare mi-este mândria/Aţi venit în România/ Să beau şi să mă simt bine/ Alejandro lângă mine/ Vreau să beau, să mă simt bine/ Cu-Alejandro lângă mine/ Chiar dacă ne duci cu duba/ Vreau să mergem toţi în Cuba/ Vreau să beau să mă distrez/ Am trabucul cubanez / Alejandro cu dreptate/ Ţi l-a dat de calitate/ Alejandro când te chem/ Să vii mereu la Buşteni", pare să improvizeze lăutarul.

Lângă el, primarul Savin îi ţine isonul. „Şi venim noi fuga, fuga// Dacă tu ne chemi în Cuba", cânta edilul Savin, după cum se vede în filmarea trimisă gândul de reprezentanţii primăriei Buşteni.

Filmarea se încheie cu impresiile celor doi actori principali.

„După cum vedeţi, între România şi Cuba nu există nicio diferenţă. Şi ei sunt la fel de petrecăreţi cum suntem şi noi. Cred că domnul Alejandro s-a simţit extraordinar aici la Buşteni. Îl aşteptăm cu familia prezidenţială să vină într-o vizită oficială să vină la Buşteni pentru că avem castelul Cantacuzino, putem să organizăm o petrecere pe cinste. O să mergem să facem şi noi o vizită la Havana, nu suntem fumători, dar am auzit că are foarte multe fete frumoase. Ceea ce avem şi noi", a declarat primarul Emanoil Savin.

Întrebat ce i-a plăcut cel mai mult, Alejandro Castro spune că apreciază caracterul românilor. „Mi-a plăcut foarte mult lumea. Este foarte multă unitate între caracterul românilor şi cei din Cuba, sunt persoane deschise. Călduroase. Încă vedem partea bună a lucrurilor în viaţă", a încheiat Alejandro Castro.

Contactat de gândul, primarul Emanoil Savin a ţinut să precizeze că vizita a fost una privată, mândrindu-se cu petrecerea pe care a organizat-o în cinstea acestuia.

Sursa: gandul.info

Back To Top