Categorie: Actual

autostopSenatorii au adoptat proiectul unei ordonanțe de urgență care pune în afara legii autostopul, numindu-l „practică ilicită". Iată cât este amenda! 

Dacă ordonanța primește și votul Camerei Deputaților, autostopul ar putea deveni „o practică ilicită care determină efecte negative majore asupra activității economice a întreprinderilor autorizate, cât și asupra siguranței circulației rutiere".

Noul proiect prevede că autostopul „afectează profund activitatea întreprinderilor autorizate și mediul concurenţial, având un impact negativ inclusiv asupra bugetului de stat prin diminuarea veniturilor încasate ca urmare a neplăţii taxelor şi impozitelor aferente activităţilor de transport rutier de persoane neautorizate desfășurate de către persoane fizice și juridice".

Cei care au inițiat proiectul spun că această completare aduce instrumentele legale de combatere a activităţilor de transport rutier de persoane neautorizate inclusiv prin stabilirea unei sancțiuni contravenţionale având un puternic caracter disuasiv, de natură a face intervenţia organelor abilitate mai eficientă. De asemenea, inițiatorii susțin că această măsură va elimina aceste practicile ilegale în transportul rutier de persoane, în care aceste autoturisme afectează siguranţa circulaţiei rutiere, dar garantează și un mediu concurenţial corect pe piaţa transportului rutier de persoane.

Șoferii care vor fi prinși că au luat persoane cu autostopul ar putea primi amenzi între 1.000 de lei și 5.000 de lei.

Mai multe AICI

 

Back To Top