Categorie: Actual

lukoilPlenul CSM va lua joi în discuţie declaraţiile lui Victor Ponta despre dosarul Lukoil, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare. Premierul Ponta a criticat luni măsurile luate de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, care puseseră sechestru pe conturile şi pe stocurile de materii prime ale Petrotel Lukoil.

Filiala din România a companiei ruse e acuzată de procurori de evaziune fiscală şi spălare de bani în valoare de circa 230 milioane de euro, detalii AICI.

La o zi după declaraţiile lui Victor Ponta, procurorii au anunţat că au ridicat parţial sechestrul de pe conturile Lukoil, detalii AICI.

CSM a dat un comunicat oficial în care arată că plenul instituţiei va discuta declaraţiile lui Ponta în şedinţa din 9 octombrie. În acea şedinţa, CSM va decide dacă va sesiza Inspecţia Judiciară. CSM citează în comunicat "solicitările unor reprezentanţi ai mass media cu privire la poziţia Consiliului Superior al Magistraturii".

Comunicatul CSM:

Având în vedere solicitările unor reprezentanţi ai mass media cu privire la poziţia Consiliului Superior al Magistraturii faţă de declaraţiile publice ale Premierului României din data de 6 octombrie 2014, Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media este abilitat să aducă la cunoştinţa publicului faptul că aceste aspecte vor fi puse în discuţie în şedinţa Plenului CSM din data de 9 octombrie 2014, urmând a se lua o hotărâre cu privire la necesitatea sesizării Inspecţiei Judiciare asupra unei eventuale atingeri adusă independenţei procurorului de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti în efectuarea urmăririi penale în dosarul Lukoil.

Directorul Petrotel Lukoil Ploieşti, cercetat sub control judiciar pentru evaziune fiscală

Directorul general al SC Petrotel Lukoil SA Ploieşti, Andrey Bogdanov, a fost pus sub control judiciar, fiind urmărit penal pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, au anunţat, marţi, reprezentanţii Parchetului Curţii de Apel Ploieşti.

Potrivit unui comunicat transmis marţi de Parchetul Curţii de Apel Ploieşti, în cazul directorului general al S.C. Petrotel-Lukoil S.A.Ploieşti, Andrey Bogdanov, s-a dispus începerea urmăririi penale pentru infracţiunile de evaziune fiscală şi spălare de bani şi s-a instituit măsura preventivă a controlului judiciar.

Conform procurorilor, "cercetările urmează să fie continuate pentru strângerea probelor necesare cu privire la existenţa infracţiunilor, pentru identificarea persoanelor ce au săvârşit infracţiuni şi în vederea stabilirii răspunderii penale a acestora".

Sursa: hotnews.ro

Back To Top