Categorie: Actual

viceprimar stefestiPe 7 noiembrie 2014, la Cheia, judeţul Prahova, a avut loc conferinţa de comunicare a unui important proiect finanţat din fonduri europene care are ca obiectiv facilitarea accesului pe piaţa muncii din România a persoanelor în căutarea unui loc de muncă. 

Este vorba de proiectul "Șanse la un viitor mai bun, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, sub deviza ''Investeşte în oameni".

Judeţul Prahova este deja beneficiar al acestui proiect, el derulându-se cu succes în două localităţi: Vălenii de Munte şi Ştefeşti. Astfel, printre participanţii la conferinţa de la Cheia s-au numărat şi reprezentanţii administraţiilor locale din cele două localităţi prahovene.

Printre cei care au luat cuvântul s-a numărat şi viceprimarul comunei Ştefeşti, doamna Mihalcea Adina Mariana.

"Sunt unul dintre susţinătorii acestui proiect, deoarece m-am convins că este un lucru benefic şi cerut pe piaţa muncii. În Ştefeşti au derulat cursurile pentru o grupă de lucrător în comerţ și avem deja numărul de persoane pentru formarea unei alte grupe. Speram şi în angajarea acestor persoane. Oamenii sunt foarte interesaţi, în special femeile . Avem o zonă comercială în judeţ pe care speram să o dezvoltăm."

Printre cei prezenți s-a aflat și deputatul PNL de pe colegiul 5, Prahova, Sorin Teju. Deputatul le-a adresat mulţumiri iniţiatorilor proiectului, dar şi speranţa unei colaborări strânse pe viitor.

"Mă bucură faptul că au loc astfel de cursuri de calificare şi în judeţul Prahova, pentru că oamenii au de unde alege. Părerea mea este că acest proiect este benefic atât pentru întreg judeţul, cât şi pentru locuitorii din zona mea, colegiul pe care îl reprezint. Îmi doresc să colaborăm pe viitor, să facem în aşa fel încât să calificăm câţi mai mulţi oamenii din zonă, pentru că este nevoie."

Ce prevede proiectul

Proiectul "Șanse la un viitor mai bun" este un proiect multiregional şi vine în ajutorul tuturor persoanelor şomere şi persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea integrării acestora pe piaţa muncii, prin activităţi de informare, consiliere şi mediere profesională, precum şi prin programe de formare profesională. Proiectul se derulează în zonele cu problemele cele mai mari, unde există cea mai mare nevoie de calificare.

Perioada de implementare a Proiectului este de 18 luni, aprilie 2014 – septembrie 2015, şi are ca obiectiv facilitarea accesului pe piaţa muncii a 1000 de beneficiari şomeri, şomeri de lungă durată, persoane inactive, persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, din regiunile de dezvoltare SUD-MUNTENIA, SUD-EST şi BUCUREŞTI-ILFOV, care fie urmează să se integreze ca lucrători calificaţi pe piaţa muncii, fie să iniţieze activităţi independente. Mai exact, cursurile de formare profesională vor fi organizate în Ialomiţa, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Bucureşti, Ilfov, Călăraşi, Tulcea, Galaţi.

Ce meserii sunt vizate

Cei interesaţi se pot califica GRATUIT în una dintre următoarele meserii: tinichigiu vopsitor auto, mecanic auto, electrician auto, sudor electric, îngrijitoare copii, îngrijitor bătrâni la domiciliu, lucrător în comerţ, iniţiere operator calculator.

Avantaje

Persoanele doritoare să facă aceste cursuri vor beneficia de sevicii integrate de consiliere şi mediere, adaptate la nevoile pieţei muncii, în vederea orientării profesionale; vor primi o subvenţie de 150 de lei lunar, pe perioadă a celor 3 luni/6 luni, cât ţine cursul, două mese pe zi, pe durata cursurilor şi transport gratuit.

La sfârşitul cursurilor, beneficiarii vor primi un Certificat de calificare care este recunoscut de Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, dar şi de Ministerul Educaţiei Naţionale, valabil în toate ţările UE.

sansa la un viitor mai bun

proiect european formare profesionala

cheia

Back To Top