Categorie: Actual

elevi proiectAgenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP) va evalua 48 de școli prahovene prin derularea a două noi proiecte care urmăresc creșterea calității învățământului.

Prin cele două proiecte – Educație de calitate în școlile din mediul rural și Sprijinirea școlilor pentru creșterea calității serviciilor – se urmărește continuarea debirocratizării, dar sunt propuse și noi standarde de evaluare a școlilor prin noi metode. Astfel, activitatea de evaluare va fi simplificată, iar atenția se va îndrepta asupra rezultatelor școlii și a capacității acesteia de a asigura bunăstarea elevului.

Noile proiecte strategice implementate de ARACIP în 181 de unități de învățământ din Regiunea Sud Muntenia (Argeș - 39, Călărași – 22, Dâmbovița – 35, Giurgiu – 20, ialomița – 17 și Prahova – 48) primesc o finanțare din fonduri europene de aproximativ 25 de milioane de lei.

Prezentarea celor două proiecte privind evaluarea externă a calității acestor școli va fi realizată în cadrul unei conferințe de presă care va avea loc la Sinaia (Hotel Palace), vineri, 21 noiembrie începând cu ora 15.00.

Back To Top