Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

alegeri diasporaParchetul General a început ANCHETA după sesizările românilor din străinătate, care au sesizat că au fost, practic, împiedicaţi să-şi exprime dreptul la vot la alegerile prezidenţiale.

Anunţul a fost făcut în această dimineaţă chiar de procurorul general, Tiberiu Niţu care a precizat că cercetările in rem privind modul în care s-a organizat votul pentru românii din străinătate a început imediat după turul I, fiind depuse mai multe sesizări în care sunt indicaţi drept responsabili miniştrii.

„S-a început urmărirea penală faţă de faptă şi s-au cerut relaţii de la alte autorităţi şi ancheta e în desfăşurare. Au fost foarte multe sesizări încă din primul tur, ancheta fiind începută încă din primul tur. Urmărirea penală este începută cu privire la infracţiunea de împiedicarea exercitării dreptului la vot prevăzută de articolul 385 din Codul Penal. Potrivit sesizărilor, sesizările sunt îndreptate împotriva miniştrilor şi în general a celor care au organizat alegerile. Plângerile, cele mai multe sunt venite din partea persoanelor dar şi din partea diferitelor instituţii. Cele mai multe sunt venite pe mail. Nu ştim câte sunt", a declarat procurorul general, Tiberiu Niţu

La rândul său, şefa Curţii Supreme, Livia Stanciu a susţinut că se putea emite o ordonanţă de urgenţă pentru suplimentarea secţiilor de vot din străinătate.

Peste 360.000 români din diaspora au votat până la ora 23.00 la cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, faţă de peste 161.000 în primul tur, cei mai mulţi votanţi înregistrându-se în Italia, Spania, Republica Moldova, Marea Britanie, Franţa şi Germania, conform datelor BEC.

La Paris şi la Torino s-a intervenit cu gaze lacrimogene împotriva românilor care protestau faţă de neprelungirea programului de vot. Mai mult, la Londra, secţia de votare de la Brent Civic şi-a închis porţile cu o oră şi jumătate înainte de finalul programului de vot, organizatorii considerând că doar cei care mai erau înăuntru puteau vota.

Comisia Europeană a declarat luni, la solicitarea ziarului Gândul, că se aşteaptă ca autorităţile române să analizeze toate problemele semnalate de românii din străinătate care nu au putut vota. De asemenea, executivul european condus de Jean-Claude Juncker va urmări cu atenţie procesul de clarificare a situaţiei.

Mai multe AICI

 

 

Back To Top