Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

KLAUS IOHANNISPreședintele Klaus Iohannis a acordat primul interviu din acest an publicației adevarul.ro. Șeful statului a vorbit despre relația sa cu premierul Victor Ponta, dar a răspuns și întrebărilor despre MCV.

Relația cu Victor Ponta

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la Adevărul Live, referitor la relaţia cu premierul Victor Ponta: „Am vrut ca relaţia cu Victor Ponta să fie de lucru. Nu avem niciun fel de coabitare, de pact sau înţelegere. Mi se pare normal să vorbim fiindcă răspundem de bunul mers al României. Mi se pare normal să ne întâlnim atunci când situaţia o impune, dar nu pot să-mi imaginez cum pot lucra preşedintele şi premierul fără să discute".

Decorarea lui Octav Bjoza

Klaus Iohannis a răspuns criticilor care i-au fost aduse după decorarea lui Octav Bjoza, președintele Asociației Foștilor Deținuți Politici din România: „Cum poate cineva care pe vremea legionarilor avea 3 ani să fie considerat legionar? Consider că a fost un act reparatoriu, asociația și foștii deținuți nu au fost băgați în seama".

„Eu am ținut să dau un semnal prin decorare, un semnal care arată prețuirea mea pentru foștii deținuți politici. Nu m-am referit doar la cei deținuți în perioada comunistă, ci și la cei din timpul Revoluției. Decorația s-a dat președintelui asociației, un om onorabil. Nu am putut să constat, și nici cei care m-au ajutat în acest demers, vreun semn de întrebare care ar plana asupra persoanei sau asociației. Acuzațiile nu mi se par fondate, e foarte ușor de terminat discuția. Cum poate cineva care pe vremea legionarilor avea 3 ani să fie considerat legionar. Nu există niciun temei pentru care să-l bănuim pe Bjoza de simpatii doctrinare legionare. Consider că a fost un act reparatoriu, asociația și foștii deținuți nu au fost băgați în seamă, dar am considerat că e necesară", a declarat Klaus Iohannis.

Distincția oferită de Klaus Iohannis lui Octav Bjoza, președintele Asociației Foștilor Deținuți Politici din România, este prima pe care acesta a acordat-o în calitate de șef al statului.

Ridicarea MCV-ului

Președintele Klaus Iohannis a precizat, la Adevărul Live: „Nu am spus că vreau să ridicăm MCV-ul că nu îmi place mie. Vreau să devenim atât de buni astfel încât să nu mai fie necesar".
Potrivit şefului statului, „MCV-ul a fost şi este util, ne ajută, şi a fost convenit, nu a fost impus".

"Pe de altă parte, MCV a fost inventat ca instrument, cum e şi numele, de control şi verificare, pentru a ajuta România, şi există obiective clar stabilite. În momentul în care România şi-a îndeplinit obiectivele şi a devenit membru sută la sută integrat în UE, este clar că acest intrument nu mai trebuie să existe, devine caduc. (..) Nu am spus că vreau ridicarea MCV pentru că mie nu îmi place, eu vreau să devenim noi atât de buni, încât să nu mai fie necesar", a comentat preşedintele Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a mai făcut un „apel la muncă", precizând că a dat şi un orizont de timp, până la finalul mandatelor CSM-ului şi Parlamentului, precizând că CSM îşi încheie mandatul la sfârşitul lui 2017, iar Parlamentul, în 2016.

„Trebuie să fim proactivi, să facem modificările care sunt necesare, să împlementîăm măsurile necesare, să alocăm banii necesari, să combatem corupţia, să nu mai avem acel val imens de Ordonanţe de Urgenţă, să nu mai avem parlamentari care sunt apăraţi prin vot, doar pentru că sunt parlamentari, şi multe alte lucruri care sunt cunoscute", a mai afirmat Iohannis.

„Cu toţii ne dorim combaterea corupţiei. Nu trebuie însă să exagerăm. În niciun caz nu trebuie să ajungem la telejustiţie. Justiţia nu se face nici la televizor nici în ziar. Trebuie să evităm să facem un circ mediatic dintr-o urmărire penală, dintr-un proces", a mai adăugat șeful statului.

Klaus Iohannis a mai adăugat: „Nu cred că trebuie să avem sacţiuni pentru politicieni, ci o clasă politică suficient de matură încât aceştia să nu facă declaraţii care să încalce independenţa justiţiei".

MCV (Mecanism de Cooperare și Verificare) este un sistem de monitorizare a justiţiei din România (şi Bulgaria), adoptat la integrarea ţării în Uniunea Europeană ca element de siguranţă pentru ţările membre care susţineau că nu suntem pregătiţi pentru aderare. Fără acceptarea acestui mecanism, exista riscul ca România să nu intre în UE la 1 ianuarie 2007. MCV funcționează ca un element de presiune, atrăgând atenția practic asupra modului în care funcționează justiția în România, dar, în același timp, nu aduce penalități.

Sursa: Mediafax

 

 

Back To Top